Aktuální zprávy

Stanovisko klubu Piráti Chomutov k chování fanoušků během kvalifikace

Napsal 12.04.2022 Klub
C h o m u t o v - Na ledě hráči vybojovali postup do druhé ligy za vydatné podpory fanoušků, jejichž chování však v některých případech překročilo především v rámci kvalifikace hranice únosnosti. Vedení klubu níže uvedeným stanoviskem dává jasně najevo, že tyto projevy nehodlá tolerovat.

„Celou sezónu vedení i hráči s uznáním a obdivem sledovali podporu, kterou měli ze strany fanoušků, kteří chodili v hojném počtu. Bohužel v závěru sezóny kalilo radost z postupu několik incidentů, které jako klub odsuzujeme v naší aréně i na venkovních stadionech.

Rivalita ke sportu samozřejmě patří, ale rozhodně by neměla překračovat rozumný rámec. Jako klub chceme, aby i nadále chodily na naše zápasy rodiny s dětmi, a rozhodně nechceme, aby se báli kvůli potyčkám mezi fanoušky.

Z konce sezóny jsme si v rámci klubu vyvodili důsledky, takže jsme ve spolupráci s policií připraveni jakékoliv projevy násilí vůči fanouškům soupeřů nebo dokonce i vůči našim vlastním fanouškům řešit zákazem vstupu na náš stadion, kam takové věci nepatří.

Velice se vážíme podpory každého fanouška, který je i přes rivalitu schopný soupeře a jeho fanoušky respektovat do té míry, že nebude vyvolávat konflikty. Kdo tento postoj klubu nebude respektovat, nebude mít na zápasy Pirátů přístup. Všichni jsme v tom společně, ale základní respekt k sobě samým i soupeřům patří mezi hodnoty, které chceme jednoznačně vyznávat a prosazovat za všech okolností.“