Preview k zápasu

Souboj neporažených! Do bitvy o čelo tabulky vyjedou Piráti na ledě vedoucí Příbrami

Napsal 04.10.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Po čtyřech vítězstvích ze čtyř zápasů odehrají Piráti další duel na horkém ledě Baníku Příbram, který má úplně stejnou bilanci. V taháku pátého kola tudíž půjde o udržení neporazitelnosti. Souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou začne ve středu 5. října od 18:30 na zimním stadionu v Příbrami.
ODKAZ NA PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC BANÍK PŘÍBRAM - PIRÁTI CHOMUTOV

Chomutovští mají zatím stoprocentní bodovou bilanci, naposledy formu Pirátů odskákal Děčín

Svěřenci Kamila Koláčka v minulém kole vyloupili led děčínských medvědů. Ačkoli tomu vyrovnaný stav po první třetině nenasvědčoval, utkání nakonec skončilo jednoznačnou výhrou hostujících Pirátů v poměru 9:4. Nejvýrazněji do průběhu zápasu promluvil čtyřgólový Viktor Hübl. Čtyřbodoví byli ještě Roman Chlouba s brankou a třemi asistencemi a dvorní nahrávač Viktora Hübla František Lukeš, který byl u všech čtyřech zásahů kapitána Chomutovských.

HC DĚČÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 4:9 (2:2, 1:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 4. Brož (D. Tůma), 11. Brož (Faigl, Trávníček), 32. Černohorský (T. Nezbeda, L. Nezbeda), 51. Kučera (Zajan, Černohorský) – 13. Chlouba (Mála, Havel), 15. Kostourek (Zajíček, Mežnar), 32. Koblížek (Chlouba, Seemann), 38. Hübl (Lukeš), 46. Hübl (Lukeš, Seemann), 46. Kostourek (Chlouba, Mežnar), 49. Hübl (Lukeš), 56. Hübl (Lukeš, Kostourek), 59. Mežnar (Chlouba, Váchal).
Vyloučení: 4:7. Využití: 3:2. Střely na branku: 24:27.

Sestava Pirátů: Běhula – Charousek, Seemann, Havel, Váchal, Žižka, Pavlát – Lukeš, Hubl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Mála – Kostourek, Mežnar, Zajíček.

Příbram v dosavadním průběhu sezóny obdržela pouhé tři branky, ve dvou zápasech dokonce neinkasovala ani jednou

Svůj doposud nejvyrovnanější zápas odehráli hráči Baníku ve čtvrtém kole na ledě Jablonce nad Nisou. Po první třetině domácí drželi hubené vedení 1:0, ve druhé ale Příbramští dvakrát využili přesilovku a nakonec dokráčeli k vítězství v poměru 4:2. Dvě branky a asistenci zaznamenal Petr Kafka, Josef Hasman zase dvakrát asistoval a jeden gól dal sám.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU – HC BANÍK PŘÍBRAM 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Pavlů (Plíhal, Maďar), 44. Foerster (Strnad, Filip) – 24. Hasman (Kafka, Josefus), 34. Kafka (Eret, Josefus), 48. Furch (Hasman, Matějka), 60. Kafka (Hasman).
Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2.

Sestava Baníku: Šorf – Saňa, Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Zdeněk – Furch, Kafka, Eret – Matějka, Gengel, Josefus – Pinkas, Procházka, Hasman – Šinágl.

Zajímavosti z tábora Příbrami: Hlavním trenérem je dlouholetá opora Třince a Pardubic Pavel Marek. Na soupisce Baníku najdeme aktuálně nejproduktivnějšího hráče druhé ligy Josefa Hasmana, který stihl ve čtyřech zápasech posbírat jedenáct bodů za dvě branky a devět přihrávek. Brankářskou jedničkou je Dominik Šorf, který ve třech zápasech inkasoval tři góly, záda mu ovšem úspěšně kryje Petr Jiroušek, který odchytal zatím jen jeden zápas, za to ale s nulou.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Příbram
Chomutov
1. místo (12 bodů)pozice2. místo (12 bodů)
23:3skóre26:10
4-0-0-0bilance4-0-0-0

Poslední dva vzájemné zápasy se odehrály před čtvrtstoletím v sezóně 1996/97

V domácím zápase se v rámci jedenáctého kola druhé ligy trefil současný asistent hlavního trenéra Petr Martínek, v zápase šestadvacátého kola na ledě Příbrami zaznamenal svou první branku mezi dospělými současný kapitán Viktor Hübl. Ten, jak se říká, chytil slinu a trefil se i ve dvou po sobě následujících ligových zápasech Chomutova.

11. kolo KLH CHOMUTOV – HC PŘÍBRAM 6:3

Branky KLH: Branda 3, Jor, Martínek, Hlavnička

26. kolo HC PŘÍBRAM – KLH CHOMUTOV 1:3

Branky KLH: Branda, Hübl, J. Buchal

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

V pirátské svatyni se zatím rovným dílem podělili o porci minut Richard Běhula s Miroslavem Hanuljakem. Oba zapsali po dvou vítězstvích, ale Hanuljakovi se zatím daří lépe jak v úspěšnosti zásahů, tak má výrazně lepší průměr obdržených branek. Mezi obránci zatím vyčnívají Vít Seemann se čtyřmi asistencemi a Michal Žižka, který má na kontě dvě vstřelené branky, jednu přihrávku a navrch vévodí týmu v bilanci +/- s osmi plusovými body. V útoku navazuje na veleúspěšnou minulou sezónu Roman Chlouba, který aktuálně vede chomutovskou produktivitu s bilancí pěti gólů a pěti přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Michal Žižka

Roman Chlouba
120 odch. minut3 (2+1)10 (5+5)
1,0 gólu/zápas4 tr. minuty 6 tr. minut

TOP foto: Facebook Příbrami.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov