Aktuální zprávy

Rodinné vandrování v Kalku: Poznejte krásy Krušných hor a získejte podpisy Pirátů

Napsal 13.05.2022 Klub
C h o m u t o v - Vypadá to, že pandemie koronaviru ustupuje, počty nově nakažených klesají, což otevírá prostor pro pořádání hromadných akcí. Jedna taková v chomutovském okrese si musela dát dvouletou nucenou pauzu. Rodinné vandrování, prostřednictvím něhož poznávají účastníci krásy Krušných hor, se naposledy uskutečnilo v roce 2019. Jeho další ročník je na programu v sobotu 21. května a Piráti budou znovu u toho.

Start proběhne na obecním hřišti v Kalku mezi devátou a jedenáctou hodinou s tím, že připraveny budou tři trasy. Ta nejdelší bude měřit 13 kilometrů, kratší bude mít 8 kilometrů a pro nejmenší pořadatelé nachystali pětikilometrovou Mimíkovu cestu.

Právě na poslední trase bude možné potkat mládežníky Pirátů, kteří budou pomáhat s úkoly, jež budou děti plnit, aby dostaly speciální odměnu. V cíli bude připraveno pro všechny občerstvení i další doprovodný program, jehož součástí bude například kapela Makovec či výstava nazvaná Krušnohorská rašeliniště.

Po celou dobu konání akce bude otevřen kalecký kostel, takže na své si přijde opravdu každý. Navíc po dokončení jedné z tras budou na přítomné čekat další Piráti. Maskot Picaroon bude s dětmi řádit od 12 do 14 hodin, hodinu po příchodu klubového rebela začne autogramiáda tří členů chomutovského A-týmu. Od 13 do 14 hodin budete moci získat podpisy kapitána Jaroslava Kůse, obránce Michala Žižky a útočníka Romana Chlouby.

Pokud nemáte na sobotu 21. května ještě plán, máte ideální příležitost strávit den ve scenériích Krušných hor, udělat procházkou něco pro své zdraví a také se potkat s Piráty nejrůznějšího věku. Stačí když ráno vyrazíte do Kalku a o zábavu máte postaráno i se svými ratolestmi.