Aktuální zprávy

První změny: U Pirátů nebudou pokračovat obránce Žižka a útočníci Chlouba s Mežnarem

13.04.2023 Tisková zpráva
Už během sezóny klub oznámil několik podpisů pro nadcházející sezónu, krátce po skončení druholigového play-off a po pohovorech se současnými členy kádru dochází k několika odchodům. Piráty opouští obránce Michal Žižka a útočníci Roman Chlouba s Erikem Mežnarem.

„Chtěl bych všem třem poděkovat za to, co pro klub odvedli i v nelehkých dobách, jimiž klub v posledních letech prošel,“ říká sportovní manažer Martin Pešout. „Představy obou stran o roli v týmu pro příští sezónu se rozcházely, proto kluci odchází s tím, že jim nijak nebudeme bránit v případném angažmá jinde. Chci jim za klub popřát hodně štěstí v další hokejové i osobní cestě,“ doplňuje jedním dechem.

Nejvíc toho v chomutovském A-týmu odehrál dvaatřicetiletý Roman Chlouba, který debutoval v seniorském celku klubu, na jehož ledě udělal první krůčky v bruslích, už v prvoligové sezóně 2010/2011. Jeho bilance se po aktuálním ročníku zastavila na 224 startech, 91 gólech a 84 asistencí. Za poslední dvě sezóny se jeho statistikami prolínají číslice šest – 66 zápasů, 61 gólů a 61 přihrávek.

O rok starší Michal Žižka se do Čech vrátil po třech sezónách v nižších německých soutěžích v říjnu 2020, takže si vzhledem k přerušení a nakonec i předčasnému ukončení amatérských soutěží musel na premiéru v chomutovském áčku počkat. Za dvě sezóny nastřádal 69 startů a 33 bodů za sedm přesných zásahů s 26 asistencemi. Čísla by určitě byla lepší, ovšem z krajské ligy si podobně jako Roman Chlouba odskočil na dva měsíce do druholigového Děčína.

Jednadvacetiletý slovinský útočník Erik Mežnar byl při cestě z krajské ligy jediným cizincem na chomutovské soupisce. Doplnil ji koncem listopadu 2021 poté, co Kadaň odstoupila ze Chance ligy. Od té doby odehrál za Piráty 52 soutěžních střetnutí, v nichž osmnáctkrát skóroval a připravil 21 gólů spoluhráčům. Po střelecky povedené přípravě 2022 se zranil. Po návratu už tolik prostoru nedostával a pohyboval se na hraně sestavy, která do utkání opravdu zasáhla.