Aktuální zprávy

První škrty: Piráty opouští sedmička hráčů včetně jednoho člena postupového kádru

30.06.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Úvodní část přípravy na novou sezónu skončila také chomutovskému A-týmu, který během ní trénoval na ledě i na suchu a proložil ji fotbalovými zápasy. Po závěrečném tréninku se sedm hráčů od trenérů Koláčka s Martínkem dozvědělo, že u Pirátů končí.

„Hodně jsme o tom diskutovali, protože zužovat kádr jen na základě tréninků je hrozně těžké, ale nakonec jsme k tomu přistoupili,“ přibližuje Kamil Koláček. „Hráči, kteří zůstali, se nám líbili o něco víc než ti, co odchází. U beků rozhodly i podpisy dvou posil, protože jsme jich chtěli mít víc. V útoku je řada jmen jistých a případně chceme sestavu doplňovat našimi juniory,“ vysvětluje hlavní kouč.

Kam kroky sedmičky hráčů nyní povedou, není v tuto chvíli jasné. Jednou z variant může být Kadaň, s níž budou Piráti nově spolupracovat. „Domluvili jsme se, že se v krajské lize budou moct rozehrát kluci po zranění a případně tam sbírat minuty ti, kteří nebudou mít takové vytížení u nás,“ vysvětluje manažer A-týmu Jiří Sochor.

Kdo tedy pirátské barvy opouští? Jedním z útočníků je Radim Řezníček, jenž v minulém ročníku pravidelně nastupoval v krajské lize, play-off i kvalifikaci. Celkem odehrál šestnáct duelů a zapsal dvacet bodů za čtrnáct přesných zásahů se šesti asistencemi. Dvakrát vyztužil defenzivu áčka v krajské lize rovněž Jan Matějka, jehož jméno také na druholigové soupisce nadále figurovat nebude.

Zbývající hráči přišli na zkoušku, ale trenéři dali přednost jiným. Od 1. srpna už na led s týmem nevyjedou rovněž obránci Jakub Hák, Radek Nerad a Tomáš Běhula či útočník Marek Konášek. Posledním jménem do výčtu je Vojtěch Krejčiřík, který trenéry požádal o volno kvůli studiu, ovšem následně jej uvedl na seznamu možných posil druhý postupující z kvalifikace, jímž byl na jaře Hodonín. Nepokračuje také Michal Daniel, který před časem podepsal smlouvu v Ústí nad Labem.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov