Preview k zápasu

Podruhé v řadě doma, utkání s Erfurtem se nakonec uskuteční na malé hale

Napsal 27.08.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - V sobotu 27. srpna zavítá v rámci přípravných zápasů na druhou ligu do Chomutova jediný zahraniční celek a to TecArt Black Dragons Erfurt, který hraje třetí nejvyšší německou soutěž. Vzhledem k termínové kolizi s kvalifikačním zápasem české reprezentace o MS v basketbale, se zápas s Erfurtem odehraje na malé hale chomutovské ROCKNET arény. Zápas začne v netradičních 14:00.

Utkání se odehraje na malé hale. Vzhledem k omezené kapacitě nabídnou Piráti svým fanouškům zdarma komentovaný internetový přenos ze zápasu.


Piráti se naladili domácí výhrou s Ústím, pro Erfurt se bude jednat o první přípravný duel

Černí Draci z dvě stě kilometrů vzdáleného německého města v Chomutově vstoupí do zápasové přípravné fáze před následující třetiligovou sezónou. V té loňské skončili ve skupině Sever na osmém místě a po úspěšně zvládnutém předkole vypadli již v osmifinále. Jinak se ale jedná o stabilního účastníka třetí nejvyšší soutěže našich západních sousedů, kterou hrají nepřetržitě od sezóny 2010/2011.

Nejproduktivnějšími hráči Erfurtu byli v minulé sezóně padesátibodoví Kanaďan Kyle Belach a Litevec Arnoldas Bosas.

Na aktuální soupisce soupeře Pirátů figurují dva Češi, obránce Petr Gulda a útočník Roman Bezouška.

Aktuální soupiska Černých Draků: Broda, Kessler, Vieregge – Joly, Wunderlich, Böttner, Jakob, Gulda – Ranger, Keil, Bosas, Herrchaft, Denner, Weigandt, Bezouška, Schüpping, May, Banach.

Chomutovští hokejisté ve čtvrtek porazili ústecký Slovan

Piráti vrátili Slovanu devět dní starou porážku v prodloužení a na domácím ledě si došli po dobrém výkonu pro vítězství. Před dvanácti sty diváky si Chomutovští vypracovali do poloviny duelu třígólový náskok, který nakonec proměnili ve vítězství poměrem 4:2. Milan Kostourek zaznamenal branku a asistenci, v brance se opět vyznamenal Richard Běhula, který pokryl třiatřicet střel soupeře.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kostourek (Mála), 23. Mežnar (Kostourek, Seemann), 27. Lukeš (Hübl), 36. Mála (Havel, Ferbas) – 34. Costa (Damašek, Bartoň), 56. Sýkora (Daniel, Kordule).
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 35:33.

Sestava Pirátů: Běhula – Charousek, F. Hynek, Seemann, Ferbas, Žižka, Havel – Lukeš, Hübl, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Chrpa, Chlouba, Príhoda.


Oba celky na sebe v minulosti ještě nikdy nenarazili. Na premiéru s Chomutovem vypravili Erfurtští dokonce speciální vlak a pojali tento zápas velmi prestižně.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov