Preview k zápasu

Play-off je tu! V sobotu do něj Piráti vstoupí doma s Mostem

Napsal 10.03.2023 Michal Novotný
V sobotu 11. března v 17:30 chomutovští hokejisté odstartují osmifinálovou sérii, hranou na tři vítězná utkání, s Mosteckými Lvy na domácím ledě v ROCKNET ARÉNĚ. Série, která je zároveň malým severočeským derby, se v pondělí 13. března od 18:00 přesune do sousedního Mostu. Vyndejte ze skříní šály a přijďte podpořit Piráty v nejdůležitější fázi sezóny! Vzhledem k očekávánému zájmu přijďte včas, pokladny 1 a 3 se otevřou už v 16 hodin. Využít můžete rovněž online předprodej, díky němuž se vyhnete případné frontě u pokladen.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI

PLAY-OFF STUDIO 1. OSMIFINÁLE: PIRÁTI CHOMUTOV VS. MOSTEČTÍ LVI

Po desetidenním klidu před bouří startuje play-off druhé ligy

O tom, že osmifinále Chomutovští sehrají se sousedním Mostem rozhodlo předkolo, ve kterém Lvi přehráli Písek 2:0 na zápasy. Oba týmy tak mohou být spokojené, protože kratší vzdálenost na cestování k zápasům play-off ve druhé lize nenajdete. Navíc bude série disponovat kulisou derby dvou sousedních okresních měst, čili atmosféra bude jistě hodná vyřazovacích bojů. Systém osmifinále určuje, že týmy spolu sehrají tři až pět zápasů (k postupu je třeba zvítězit třikrát), které se budou hrát obden a vždy se střídá domácí pořadatelství s tím, že se začíná na ledě výše postaveného týmu po základní části a nadstavbě, čili v Chomutově.

V probíhající druholigové sezóně na sebe oba celky narazily celkem čtyřikrát a vždy se z vítězství radovali Piráti. Z dvanácti možných bodů jich získali proti Lvům jedenáct při celkovém skóre 20:8. Rozhodně nejnapínavější bylo poslední měření sil na ledě Mostu, kde po základní hrací době svítilo na ukazateli skóre 5:5. V prodloužení pak bekhendovou střelou rozhodl o druhém bonusovém bodu chomutovský obránce Jakub Váchal.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 5:6p (2:1, 2:4, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Havlůj (Kýhos, Procházka), 10. Bednařík (Hoffmann, Mical), 21. Urbánek (Kýhos), 37. Böhm (Stříbrný, Řehoř), 49. Urbánek - 11. Chrpa (Zajíček), 22. Váchal (Lukeš, Chrpa), 28. Veselý (Chlouba, Váchal), 29. Matai (Lukeš, Chrpa), 37. Zajíček (Žižka, Havel), 63. Váchal (Chlouba).
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 32:42.

Sestava Lvů: Hosnedl – Urbánek, Havlůj, Šoustek, Kroupa, Hora, Bystřický – Procházka, Kýhos, Nedrda – Böhm, Řehoř, Stříbrný – Mical, Bednařík, Hoffmann – Buberl.

Sestava Pirátů: Horák – Matai, Němec, Havel, M. Žižka, Seemann, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa – Veselý, Koblížek, Vrhel – Kostourek, Mála, Zajíček – Mežnar, T. Svoboda, J. Ekrt.

Statistiky obou soupeřů v dlouhodobé části

ChomutovMost
2. místo (97 bodů)pozice8. místo (49 bodů)
214:125skóre143:202
29-3-4-8bilance13-4-2-25
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčPavel Písařík 43 (26+17)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecPavel Písařík 26 gólů

Poslední odehrané zápasy obou osmifinalistů

Piráti zakončili nadstavbu porážkou s Příbramí

Chomutovští si potvrdili, že se jim letos na Baník příliš nedaří. Přestože vedli po dvou třetinách o jednu branku, Příbramští zápas otočili a dovedli do vítězného konce. Na vítězství Středočechů v poměru 4:3 se největší měrou podílel brankou a dvěma asistencemi nejproduktivnější hráč dlouhodobé části Petr Kafka.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Němec (Kostourek, Chlouba), 12. Matai (Lukeš, Chrpa), 36. Zajíček (Koblížek, Mála) – 7. Hasman (Kafka, Saňa), 10. Bečvář (Havlín, Furch), 42. Kafka (Gengel, Eret), 57. Gengel (Eret, Kafka).
Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 41:38.

Sestava Pirátů: Běhula – Váchal, Seemann, M. Žižka, Filip, Matai, Němec, Havel – Chlouba, T. Svoboda, Hübl, Vostiňák, Koblížek, Mežnar, Mála, Zajíček, Kostourek, Chrpa, Lukeš.

Mostečtí Lvi po dvou výhrách postoupili do osmifinále

Hokejisté Mostu zvládli předkolo play-off a v nejkratší možné době postoupili přes rivala z Písku. Na severu Čech byl zápas vyrovnaný do poslední chvíle, ale domácí uhájili jednobrankové vítězství. V Písku se svěřencům Vladimíra Kýhose a Petra Rosola vydařila druhá třetina, v níž odskočili o tři branky. A jelikož domácím se již nepodařilo utkání zdramatizovat, odvezli si Mostečtí z jihu Čech vítězství a tím i postup do osmifinále.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK – MOSTEČTÍ LVI 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Radoš (Volf, Hanus) – 6. Písařík (Smolka), 28. Šimeček (Hoffmann, Nedrda), 31. Procházka (Böhm, Drašar), 35. Řehoř (Urbánek, Havlůj).
Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0.

Sestava Lvů: Hosnedl – Havlůj, Steinocher, Šoustek, Křen, Urbánek, Hoffmann – Drašar, Řehoř, Stříbrný, Šimeček, Písařík, Kýhos, Nedrda, Procházka, Smolka, Böhm.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách po dlouhodobé části?

V brankářských statistikách se o vedení přetahovali Richard Běhula a Adam Horák, prvně jmenovaný měl lepší procentuální úspěšnost a to 90,24%. Adam Horák zase držel nižší průměr inkasovaných branek na zápas, 2,57. Nejproduktivnějším obráncem týmu byl suverénně Jakub Matai s pětatřiceti kanadskými body za patnáct vstřelených gólů a dvacet přesných nahrávek. Pozici nejproduktivnějšího útočníka uhájil kapitán Viktor Hübl, který nasbíral čtyřiašedesát bodů za čtyřiadvacet gólů a čtyřicet přesných přihrávek. Nejlepším střelcem Pirátů je v podstatě celou sezónu Jakub Chrpa, jenž zastím zapsal dvaatřicet přesných zásahů.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
606 odch. minut35 (15+20)64 (24+40)
2,57 gólu/zápas18 tr. minut56 tr. minut