JUNIOŘI - článek

„Play-off je jiná soutěž,“ shodují se Šimon Klobouček a Josef Sluka. Klíčem tým

Napsala 21.03.2023 Kateřina Kundertová
Piráti v nejkratším možném čase zvládli čtvrtfinále ligy juniorů a přes Techniku po třech zápasech postoupili do semifinále. Brankoviště skvělými výkony hájil Josef Sluka a o produktivitu se největší měrou postaral Šimon Klobouček, jenž ke třem gólům přidal tři asistence.

Junioři kvůli horšímu postavení po základní části vyrazili k úvodním duelům čtvrtfinále do Brna, kde začali výborně a po kvalitním výkonu přestříleli domácí 4:1. „Klíčový byl podle mě první zápas, protože když vyhraješ ten první, jsi na lepší vlně a hraje se lépe,“ říká Šimon Klobouček.

Ve druhém měření Chomutovští nebyli lepším mužstvem, ale podle slov trenéra Daniela Lehnerta zvítězil tým s větším srdcem a ochotou udělat pro druhý bod maximum. K velkému odhodlaní se přidala vysoká efektivita ve střelbě, což znamenalo zisk mečbolu hned pro první domácí zápas.

Pod vrcholky Krušných hor se začalo divoce, jelikož úvodní dějství nabídlo pět gólů… V dalším průběhu už tolik přesných zásahů k vidění nebylo, ale zase přibylo tvrdých zákroků. Obecně šlo o velmi vyhrocenou sérii, ve které padlo přes sto trestných minut s jediným vyšším trestem. „Play-off je jiná soutěž, takže jsme čekali, že to bude vyhrocené,“ ujišťuje subtilní útočník, jehož doménou tvrdá hra úplně není. „Mně play-off hra vyhovuje, i když se já osobně zase tolik nesrážím,“ doplňuje.

Chomutovští nakonec třetí duel vyhráli poměrem 4:3, když v závěru ustáli menší drama a uhájili těsné vedení. Výsledkem byl „snadný“ postup ve třech zápasech, což vzhledem k základní části je zatím největším překvapením play-off. „Určitě to nebylo snadný, protože kluci z Techniky pořádně bojovali, takže jsme si postup vydřeli,“ uvádí a vzápětí doplňuje „rozhodla týmovost, což je základ. Takhle jsme spolu nedrželi, jako držíme teď. Od play-off je v týmu jiná atmosféra – držíme spolu.“

Šimon Klobouček je nejproduktivnějším Pirátem a za tři duely vyřazovacích bojů má dvojnásobek bodů než druhý v pořadí. „Jsem se svými výkony spokojený, ale je tam co zlepšovat,“ ví sedmnáctiletý útočník.

Důležitým faktorem v postupovém utkání byli fanoušci, kteří v počtu tří set padesáti vytvořili na juniorský hokej výbornou atmosféru, tu podpořil i zvukový doprovod z režie multimediální kostky. „Byla neskutečná atmosféra a chtěl bych hlavně kotli poděkovat,“ vzkazuje.

Svěřenci Daniela Lehnerta a Marca Vrby jsou natěšení na další kolo, přičemž soupeř ještě není známý, jelikož série Havlíčkův Brod vs. Přerov a Slavia Praha vs. Vsetín běží. „Ještě nevíme, koho budeme mít, ale nám je to jedno, věříme si na všechny,“ uzavírá odhodlaně.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov