JUNIOŘI - článek

Pirátští junioři znají rozpis přípravných zápasů, čekají je i dva turnaje

Napsala 01.06.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovští junioři jsou v plném proudu první fáze přípravy, v rámci které tráví tréninkové jednotky na suchu i na ledě. Trenéři Kamil Koláček a Daniel Lehnert mají k dispozici široký kádr, z něhož i díky přípravným zápasům vykrystalizuje konečná sestava. Piráti absolvují dva turnaje a narazí na ligové konkurenty i extraligové mužstvo.

Mládežnické týmy jsou v polovině první fáze letní přípravy, kterou tráví na suchu i na ledě malé haly ROCKNET ARÉNY. „Jedeme jako vždycky. Začali jsme druhého května a od té doby trénujeme od pondělí do pátku. Po čtrnácti dnech jenom na suchu jsme zařadili ještě dvakrát v týdnu led, kde zatím v rámci her pracujeme na forčeku a krytí kotouče. Myslím, že toho kluci teď mají docela dost,“ uznává hlavní trenér Kamil Koláček.

On se svým asistentem Danielem Lehnertem, jimž při trénincích pomáhá i Petr Jíra, mají na ledě pěkně rušno. „Je nás tam hodně, jsme si toho vědomí, ale zase to není nic nepřekonatelného. Bývá nás přibližně osmadvacet, ale bylo nás i dvaatřicet. Nárazově nás doplní ještě dorostenci, každopádně tréninky tomu prostě uzpůsobíme,“ upozorňuje.

    Aktuální rozpis přípravných zápasů
    ST 21. června: Chomutov – Karlovy Vary
    SO 1. července: Regensburg – Chomutov
    ČT 3. srpna: Karlovy Vary – Chomutov
    ÚT 8. srpna: Chomutov – Rytíři 
    ČT 17. srpna: Chomutov – Rytíři 
    NE 20. srpna: Turnaj v Sokolově
    SO–NE 26.–27. srpna: Turnaj v Regensburgu
    ČT 31. srpna: Slavia – Chomutov
    ÚT 5. září: Chomutov – Slavia 

S mužstvem totiž trénují i Piráti aktuálně působící v zahraničí, konkrétně jde o Vojtěcha Husineckého z Calgary Hitmen a dvojčata Badinkova, která hájí barvy finského Jokeritu. „Osobně reprezentanty beru jak přínos, ale jestli je tak vnímají i kluci, musí říct oni. Nevím, jestli se s nimi baví a chodí s nimi do souboje, já bych se s nimi jako hráč chtěl porovnat, abych věděl, jak na tom jsem,“ říká hlavní trenér juniorů.

Ze širokého kádru, který aktuálně čítá opory minulé sezóny, prvoročáky a několik nových jmen, vykrystalizuje finální sestava. „Nejsme uzavření ničemu. Kdyby se něco objevilo, budeme se o tom bavit a budeme jednat, ale z větší části je kádr tady,“ hlásí Kamil Koláček.

Pro vybrání nejsilnější sestavy a vypilování systému do nadcházejícího ročníku bude mít trenérský štáb k dispozici řadu přípravných zápasů. Dva v netradičním termínu ještě před odjezdem na dovolenou. „Ve středu tady trénují Karlovy Vary, takže 21. června proti nim hrajeme. A 1. července těsně po suché přípravě jedeme do Regensburgu, který nás požádal, abychom přijeli, protože mají naplánovanou nějakou oslavu,“ uvádí zkušený kouč.

    Aktuální tréninková skupina juniorů

    Brankáři: Filip Tuček, David Štěrba.

    Obránci: Jan Česnohlídek, František Hynek, Radim Ibl, Filip Mareš, Jiří Snopek, Dominik Svoboda, Zbyněk Švarc, Daniel Varády, Martin Záhorec, Adam Žižka.

    Útočníci: Vojtěch Bečvář, Max Bon, David Grosskopf, Alexandr Jajlov, Matěj Kalvoda, Matyáš Kincl, Šimon Klobouček, Nazarij Komisar, Matěj Mikolášek, Dominik Mišovic, Matyáš Patočka, Jaroslav Pospíšil, Jan Rindoš, Lukáš Sochor, Martin Starý, Jan Teterja, Jan Vostiňák.

    S týmem trénují: Daniel Badinka, Dominik Badinka, Vojtěch Husinecký, Robin Vondrášek.

Po letní dovolené se junioři vrátí do akce a přijdou na řadu i přípravné zápasy. „Koncem července se zase sejdeme a začneme se připravovat do sezóny. Na programu zatím máme turnaje v Sokolově a Regensburgu dvoudenní, dál potkáme Karlovy Vary, Slavii a Kladno,“ uzavírá Kamil Koláček.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov