Aktuální zprávy

Pirátská Školka bruslení se vrací, tentokrát potrvá od podzimu do jara

Napsal 03.10.2022 Klub
C h o m u t o v - Pilotních pět lekcí bruslení pro širokou chomutovskou veřejnost v rámci Školky bruslení slavilo velký úspěch. Všechna místa se zaplnila a největší odměnou byly spokojené úsměvy capartů. I to je důvod, proč Piráti v tomto projektu pokračují přesně, jak klub avizoval při zveřejnění. Tentokrát se děti ve věku od čtyř do devíti let mohou naučit bruslit v neděli ráno na plochách ROCKNET ARÉNY.

Patnáct nedělí počínaje 9. říjnem budou mít děti možnost proniknout do tajů bruslení na hlavní či tréninkové ploše ROCKNET ARÉNY podle jejich vytíženosti. To vše pod dohledem zkušených trenérů za pouhých 1400 korun, což je zvýhodněná cena při absolvování všech vypsaných lekcí. „Jarní školka se povedla. Ohlasy byly hodně pozitivní, proto jsme připravili další možnost, aby se místní děti naučili bruslit,“ přibližuje autor nápadu Jan Minčák s tím, že tentokrát už bylo naplánováno zmíněných patnáct lekcí až do začátku března 2023.

Stejně jako v úvodu roku 2022 nečeká děti žádný tréninkový dril, i když se na výuce budou podílet kluboví trenéři. Děti se formou zábavy a her naučí hýbat na ledě, držení rovnováhy a držení těla v různých sektorech, do nichž bude ledová plocha rozdělena, takže všichni budou neustále v akci a vyzkouší si na každé hodině všechna cvičení. 

Dětem stačí, když dorazí s odpovídajícím vybavením a dobrou náladou. Odměnou jim budou první krůčky na ledě. Pokud jde o vybavení, potřeba jsou samozřejmě brusle, chybět nesmí ani helma kvůli bezpečnosti. „Může být hokejová, ale dostačující jsou i lyžařské,“ uvádí Jan Minčák. Rozhodně se vyplatí mít pevné rukavice a rodiče by neměli zapomínat ani na pitný režim svých potomků.

Pokud vás Školka bruslení zaujala, nebo jste o ní slyšeli od známých, kteří absolvovali úvodní ročník, a máte volná nedělní rána od 8:30 do 9:30, načtěte si QR kód z plakátu níže. Ten vás odkáže na stránku Školky bruslení, kde si rovněž můžete vybrat lekce pod vedením hlavního kouče základny Milana Babky a dalších odborníků podle svého uvážení. 

Po výběru lekcí, jejichž jednotlivá cena činí 150 korun, dojde k automatickému vygenerování platebních údajů. Po zaplacení obdržíte do 48 hodin potvrzení rezervace, kterým se prokážete před samotnou lekcí. Neváhejte, na každou lekci je omezený počet míst. Dostane se na prvních 50 dětí.