This text will be replaced


Aktuální zprávy

Piráti ve fotbalovém derby vedli, nakonec se ale radovala před plnými tribunami Verva

Napsal 28.06.2022 Libor Kult
C h o m u t o v - První část fotbalového charitativního týdne sledovaly zaplněné tribuny fotbalového areálu ve Spořicích, kam našlo cestu odhadem 400 až 450 fanoušků. Ti u vstupu přispěli do kasičky Nadačního fondu Pirátské srdce na pomoc Andýskovi a sledovali krušnohorské derby Pirátů s Vervou, která se nakonec radovala z vítězství 3:1.

Oba týmy se nakonec dohodly na dvou čtyřicetiminutových poločasech a klasickém hokejovém střídání. V úvodu se Litvínovští prezentovali několika zajímavými akcemi i střelami, po nichž musel zasahovat Michal Žižka v brance Pirátů, kteří nakonec udeřili jako první.

V deváté minutě našel Roman Chlouba obloučkem na hraně ofsajdu Jakuba Lauka, jehož rána do břevna se odrazila k penaltovému puntíku na nohu nikým nehlídaného Jakuba Chrpy, jenž rozvlnil síť – 1:0. Následovalo několik situací, v nichž si obě obrany poradily, i když v jeden chomutovský zákrok zaváněl vyloučením.

 Piráti poprvé kapitulovali ve 26. minutě, kdy sražená střela z hranice velkého vápna přistála u Přemysla Svobody, který z malého čtverce pohotově srovnal – 1:1. Do poločasového hvizdu už se skóre nezměnilo, hned ve druhé minutě po změně stran Verva otočila vývoj střetnutí, když střela Marka Berky zpoza šestnáctky zapadla přesně k pravé tyči branky zaskočeného Žižky – 1:2. Litvínov poté získal ještě více klidu na kopačkách a Pirátům se navíc nedařilo držet míč delší dobu.

Za dalších dvacet minut navíc Skuhrovec posunul v rychlém kontru míč mezi stopery rozběhnutému Přemyslu Svobodovi, jenž poněkolikáté v utkání uplatnil svou rychlost a překonal brankáře Žižku poté, co pláchl obraně – 1:3. Verva dostala do chomutovské sítě ještě jeden míč, ovšem sudí gól kvůli ofsajdu neuznal, tudíž výsledek už se nezměnil.

„Bohužel jsme moc šancí neměli,“ litoval krátce po zápase Jakub Chrpa. „Nedařilo se nám a je vidět, že fotbal nám moc nejde,“ pokračoval střelec jediného gólu Pirátů, který hovořil také o rozdílu mezi oběma týmy i v kondici. „Byli na tom fyzicky líp, což se asi dalo předpokládat, když se připravují na extraligu,“ srovnával. „Taky jsme si po gólu asi mysleli, že jich dáme pět, jenže jsme je dostali,“ uzavřel Jakub Chrpa s tím, že mu derby v tomto ohledu připomínalo zápasy krajské ligy.

Piráti Chomutov – HC VERVA Litvínov 1:3 (1:1)
Branky:
9. Chrpa – 26. a 62. Svoboda, 42. Berka.

Sestava Pirátů:
Žižka – Havel, Koblížek, Seemann, Berčík, Chrpa, Chlouba, Kůs, Kämpf, Lauko, Mála, Petrásek, Nerad, Matějka, Hák, Konášek.

Sestava Vervy:
Fronk – Demel, Kolář, Straka, Havelka, Zeman, Šalda, Hlava, Sukeľ, Chalupa, Svoboda, Baláž, Berka, Kysela, Skuhrovec, Vopat.

Účet Nadačního fondu Pirátské srdce, který pomůže Andýskovi: 123-4685070287/0100

Transparentní účet Nadačního fondu