Aktuální zprávy

Piráti mění také realizační tým: Novým vedoucím Petr Freiberg, kustodem Daniel Šabaka

09.05.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Trenérské složení A-týmu pro druhou ligu je už nějaký den známo, také první posily byly odtajněny. Nyní dochází ke změnám i v realizačním týmu, který opouští Martin Jor a jenž bude o jednu osobu rozšířen. Dosavadní útočník Petr Freiberg vymění výstroj za civil, neboť se na střídačce přesouvá za hráče jako nový vedoucí mužstva, kustodem nejen pro áčko se stává Daniel Šabaka.

Před rokem se Martin Jor vrátil do klubu, za který odehrál v útoku více než 200 zápasů a vstřelil 51 gólů. Nyní však svou pozici z časových a zdravotních důvodů opouští. „Martin nastoupil do nové práce a přišel za námi s tím, že ve druhé lize už by to časově nestíhal. Navíc říkal, že i delší cestování už by jeho záda nesnášela tak dobře,“ přibližuje sportovní manažer Petr Jíra.

„Chtěl bych mu touto cestou za klub poděkovat, protože během sezóny fungoval perfektně a zajistil áčku servis, který si pochvalovali i kluci v kabině,“ doplňuje následně šéf sportovního úseku. Ve třetí nejvyšší soutěži čeká mužstvo více zápasů, tím pádem i více povinností kolem něj. I proto budou členy realizačního týmu nově dvě osoby.

Po vyklizení svého hráčského místa zůstává i nadále v kabině Petr Freiberg, který budou novým vedoucím mužstva. „Jsem rád, že můžu zůstat u hokeje a s partou, která se tu vytvořila,“ těší nyní už bývalého forvarda, který v postupové sezóně vstřelil 18 gólů a přidal 12 asistencí v jednadvaceti startech. „Poznám to teď z druhé strany a beru to jako velkou výzvu, i když v podstatě všechny věci pro mě budou nové,“ usmívá se.

Kustodem A-týmu se nově stává Daniel Šabaka, jenž bude působit rovněž jako kustod juniorů s dorostem a v klubu bude mít na starost také broušení bruslí. „Když se Petr Jíra dozvěděl, že se Martin Jor rozhodl skončit, oslovil mě, jestli bych měl zájem pracovat na klubu, protože se známe od šesté třídy,“ přibližuje nový kustod, který byl vedoucím zmíněného žákovského mužstva.

„Já jsem už delší dobu přemýšlel o změně, tak jsem nabídku přijal. Po sedmnácti letech ve firmě C V B jsem potřeboval nový impulz, takže se dá říct, že nabídka Pirátů přišla jako na zavolanou,“ culí se s tím, že nové pozice si velmi váží. „Na hokej v Chomutově chodím odmala, takže je pro mě čest, že se stanu součástí organizace,“ uzavírá Daniel Šabaka.