Aktuální zprávy

Piráti dočasně přichází o jednoho zkušeného útočníka, Jaroslav Kůs prozatím opouští mužstvo

30.09.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Trenéři A-týmu i fanoušci zatím počítali především posily, po prvním druholigovém kole však přichází i jeden odchod, byť zatím dočasný. Mužstvo opouští loňský kapitán Jaroslav Kůs, který má však dveře k návratu otevřené.

„Jarda dostal prostor vyřešit si záležitosti, kvůli kterým se nemohl naplno věnovat tréninku. Jakmile se tak stane a Jarda se bude chtít vrátit do plného tréninku, jsme tomu otevření, protože v minulosti odvedl klubu cenné služby,“ vysvětluje manažer A-týmu Jiří Sochor.

Chomutovský rodák se vrátil do klubu, kde hokejově vyrostl v létě 2020, aby pomohl v krajské lize. V prvním ročníku ale stihl pouze jedno střetnutí, v němž zapsal čtyři kanadské body za dva góly a stejný počet přihrávek. V minulé sezóně přidal devatenáct startů, dvanáct přesných zásahů a 42 asistencí.

Během nedávno skončené přípravy posbíral dva body na zápas, když ve čtyřech duelech třikrát skóroval a na dalších pět gólů přihrál. V prvním mistrovském souboji s Klatovy nebodoval, takže jeho aktuální bilance v A-týmu se pro tuto chvíli zastavila na 121 startech, 28 trefách do černého a 67 asistencích.