Aktuální zprávy

Piráti Chomutov Esports míří za trofejí, v rámci studia představí revoluční novinku

Napsal 21.08.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v – RNM liga spěje do finálové série, v níž Piráti Chomutov vyzvou Las Dildas. Severočeši tak budou chtít do vitríny vložit další trofej. Esports totiž ovládli jednoznačně základní část a teď zacílili i na vítězství v play-off. Chomutovští na pondělí 22. srpna připravují studio, kterého se zúčastní i vybraní hráči nebo obránce Michal Žižka.

Po spanilé jízdě základní části RNM ligy i vyřazovacími boji přichází na řadu finálová série. Piráti Chomutov Esports v ní narazí na Las Dildas, kteří v play-off přehráli také chomutovskou akademii. Severočeský klub rychle reagoval na situaci, sváteční událost odvysílá na svých facebookových stránkách.

V pondělí od 19:05 hodin se spustí celá show, jíž uvedou Roman Jüngling a Libor Kult. Marketingové oddělení navíc chystá ještě jednu zásadní novinku, kterou odtajní při samotném streamování. Mělo by se jednat o převrat pro celý esportový tým, ale také samotný klub.

„Jedná se o vrchol letošního NHL22, jelikož se na této platformě už nic dalšího nechystá. Na finálovou sérii se jako klub velice těšíme. Navíc chystáme novinku, kterou bychom fanouškům chtěli ukázat, že se vyplatí sledovat i dění ve virtuálním světe Pirátů. Novinka totiž může celé organizaci přinést spousty zajímavých příležitostí,“ prozradil Roman Jüngling.

Navíc součástí večera bude také obránce A-týmu Michal Žižka, s nímž se známa dvojice poohlédne za loňskou sezonou, kdy Severočeši prošli jako nůž máslem krajskou ligou. Dvaatřicetiletý odchovanec chomutovského hokeje se také účastnil Pirátské challenge, kdy si roli vyměnil s Dankem Deverim.

Od 20 hodin se zasedne za monitory a Danko Deveri, Radek Kumbera a Jindřich Fencl vezmou do rukou ovladače. V ten moment se totiž připojí Las Dildas a oba týmy spolu sehrají čtyři zápasy. Pokud se o vítězi nerozhodne, soupeři se domluví na dalším večeru. Ovšem ten už bude bez studia.

Pokud by Piráti Chomutov Esports finálovou sérii ovládli, přidali by do vitríny již druhou trofej. První pohár si na poličku už si mohou vystavit, jelikož ho získali za prvenství v dlouhodobé části RNM ligy.