8. Třída - článek

Osmáci narazili: „Nadstavba byla jiná káva,“ přiznává David Sedláček. Švédsko obhájeno

Napsala 19.05.2023 Kateřina Kundertová
Osmáci po kvalitativně rozdílené základní skupině postoupili do nadstavby, ve které výkonnostně nestíhali, avšak v náročných zápasech mohli udělat krok kupředu. V závěru ročníku svěřenci Davida Sedláčka absolvovali dva vícedenní turnaje, z toho ve Švédsku přivezli zlato a na domácím memoriálu neuspěli.

Starší žáci odstartovali ligu v osmičlenné základní skupině, ve které hráli hlavně s týmy z okolí od Ústí nad Labem, přes Litoměřice a Louny až po Karlovy Vary. Za čtrnáct zápasů získali shodných dvaadvacet bodů jako druhá Energie a první Litvínov.

„Konkurence v základní skupině byla různá, protože v ní byly velké kvalitativní rozdíly. Nejlepší zápasy jsme odehráli s Litvínovem, Karlovými Vary a Ústím, ty byly vyrovnané. Jinak jsme většinu soupeřů přehrávali,“ říká hlavní trenér David Sedláček.

Od druhé poloviny listopadu mladí Piráti nastupovali v nadstavbové skupině, kde se výrazně zvedla kvalita soupeřů. Kromě výše zmíněných lídrů narazili ještě na pražskou Spartu, Liberec a Mladou Boleslav. „V nadstavbě už to byla jiná káva. Kvalita šla ohromně nahoru a všechny týmy v ní byly silné, bruslivé a hokejové,“ srovnává.

Chomutovským se proti nim příliš nedařilo, vyhráli jen tři zápasy a s osmi body skončili na chvostu tabulky. „Byli jsme jednoznačně nejslabší tým nadstavby, to si bohužel musíme přiznat. Přestože jsme posílili, nebyli jsme konkurenceschopní, protože jsme nestíhali bruslařsky a dělali jsme pod tlakem spoustu chyb,“ uvádí kouč.

    Liga starších žáků AZápasy »Statistiky »

    základní skupina – 3. místo | bilance: 11-0-3 | skóre: 95:57
    nadstavba – 6. Místo | bilance: 3-2-15 | skóre: 78:129

„Herně jsme měli pár dobrých zápasů, případně hodně dobrých úseků v zápasech i se silnými soupeři, ale pak přišel výpadek, ve které jsme dostali třeba tři až čtyři góly během pěti minut, a to už se s námi vezlo. Když už jsme si vytvořili šance, měli jsme velký problém s proměňováním,“ doplňuje. I přes špatné týmové výsledky kladem zůstává vliv na individuální pokroky hráčů. „Řada kluků se hodně posunula, protože jim podle mě těžké zápasy prospívaly,“ potvrzuje David Sedláček.

Střelecky sezóna nejlépe vyšla Jiřímu Gombárovi, jenž v základní skupině nasbíral jednatřicet kanadských bodů a v nadstavbě k tomu přidal ještě dalších třiadvacet. Mezi obránci se blýskl jako druhý nejproduktivnější Pirát základní části Adam Konvalinka, který však v další části sezóny naskakoval za devátou třídu. V brankovišti se střídali Michal Mitev a Adam Sedláček.

Po skončení ligového ročníku osmáci odehráli dva velmi zajímavé turnaje – nejprve úvodní dubnový víkend ovládli mezinárodní klání ve Švédsku a následně skončili v tuzemské konkurenci sedmí na domácím Memoriálu Ondřeje Buchtely.

„Švédsko bylo super a pro mě rozlučka se sezónou. Celkově se trip povedl. Měli jsme domluvená přátelská utkání a turnaj, na kterém jsme odehráli dost vyrovnaných zápasů a nakonec obhájili loňské prvenství, když jsme výsledky zápasů vždycky zlomili na naši stranu,“ libuje si kouč a připojuje, „kluci si odvezli spoustu zážitků, na které budou vzpomínat celý život.“

„Na memoriálu jsem bohužel nebyl, takže ten úplně nemůžu hodnotit, ale je škoda, že se nepovedlo udělat lepší výsledek,“ uzavírá David Sedláček.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov