Aktuální zprávy

Ondřej Príhoda zůstává Pirátem, podepsal s klubem smlouvu i po juniorském věku

25.01.2023 Tisková zpráva
Hráči narození v roce 2003 by měli po sezóně opustit mládežnické soutěže a přesunout se mezi dospělé. Samozřejmě se může stát, že svaz v letní přestávce schválí výjimky pro starší hráče a všechno bude jinak. Nicméně v tuto chvíli se věci mají tak, že tito hráči juniory opustí. Jedním z nich je i chomutovský odchovanec Ondřej Príhoda, který v aktuální sezóně debutoval v A-týmu a bude moci přidat další zápasy, neboť podepsal smlouvu na ročník 2023/2024 s roční opcí.

Devatenáctiletý útočník udělal první hokejové krůčky ještě na starém zimním stadion a v chomutovských týmech působil až do sezóny 2018/2019, než vyrazil do Karlových Varů. Kromě jiného si na jaře 2017 zahrál s osmou třídou na turnaji o mistra republiky. Tým tehdy v Hradci Králové obsadil páté místo a šikovný útočník uzavíral se třemi přesnými zásahy a čtyřmi přihrávkami elitní desítku bodování.

V západočeském lázeňském městě pod Krušnými horami strávil Ondřej Príhoda nakonec tři roky včetně předčasně ukončené sezóny 2020/2021, již definitivně zrušila pandemie koronaviru. Léto 2022 se u hokejisty držícího hůl napravo neslo ve znamení návratu do rodného města.

Momentálně figuruje s třiadvaceti kanadskými body za třináct gólů a deset asistencí na druhém místě produktivity pirátských juniorů, mezi nimiž vévodí pořadí kanonýrů. Během přípravného období debutoval rovněž v chomutovském áčku a 23. srpna v Chebu hned dvakrát skóroval.

Premiéra v mistrovském střetnutí připadla hned na první kolo doma s Klatovy, proti nimž zapsal asistenci. Následně přidal doposud další čtyři starty, ve kterých ale zatím neskóroval. Nyní bude mít šanci nejen ve zbytku ročníku 2022/2023. „Ondra končí v juniorce a my jsme chtěli, aby pokračoval i v A-týmu, protože je místní a my bychom dál chtěli stavět tým na hráčích z regionu,“ přibližuje sportovní manažer Petr Jíra.

„Ondra nám zároveň může pomoct rozšířit kádr, jehož šíře nás v této sezóně trochu trápí a junioři áčko doplňují i do tréninků. V příštím ročníku bychom chtěli mít víc hráčů a do budoucna tým doplňovat jen jedním hráčem na každém postu, což ale nějakou dobu bude trvat,“ doplňuje šéf sportovního úseku.

Mladý útočník si šance váží, přestože pro něj podle vlastních slov znamená i nový přístup. „Dá se říct, že je to pro mě přechod od zábavy k zodpovědnosti,“ reaguje Ondřej Príhoda s úsměvem. „Chtěl bych tuhle šanci chytit za správný konec, jak se říká, protože je pro mě velká čest podepsat smlouvu pro dospělý hokej s klubem, ve kterém jsem s hokejem začínal,“ vyznává se závěrem.