Aktuální zprávy

Odveta fotbalového derby s Litvínovem bude znovu pomáhat, tentokrát i žákům v Březenci

Napsal 07.06.2023 Klub
Před rokem se díky fotbalovým utkáním vybralo sto tisíc korun, které prostřednictvím Nadačního fondu Pirátské srdce putovaly k Andýskovi, také letos se uskuteční dvě fotbalové akce ve prospěch jednoho z fanoušků Pirátů, jímž bude Stanislav Hrzina. První akcí bude ve středu 14. června od 17 hodin a 30 minut odveta s Litvínovem na hřišti v Březenci.

Pokud chcete vidět v akci kompletní kádry Pirátů a Vervy, máte znovu po roce jedinečnou příležitost. Na sklonku června 2022 se po výsledku 3:1 radovali Litvínovští, teď mají Chomutovští možnost jim porážku oplatit.

Do Březence dorazí i oba pirátští odchovanci se smlouvami v NHL. „Jakub Lauko i David Kämpf za nás nastoupí,“ prozrazuje člen správní rady nadačního fondu Roman Jüngling, že se fanoušci mohou těšit na fotbalové umění obou zmíněných hráčů.

První vzájemný duel sledovalo ve Spořicích zhruba pět stovek fanoušků obou táborů, kteří mohli dobrovolným vstupným přispět na pomoc Andýskovi. Tentokrát bude stanoveno vstupné 50 korun. „Samozřejmě horní hranici omezovat nechceme, takže záleží na každém, jakou částkou nakonec přispěje,“ popisuje člen marketingového oddělení Pirátů s tím, že výtěžek červnové akce se bude dělit. „V rámci správní rady nadačního fondu jsme se domluvili, že polovina červnového výtěžku poputuje k mládeži 1. SK Jirkov,“ zmiňuje Roman Jüngling fotbalový klub sídlící právě v areálu v Březenci.

O měsíc později, konkrétně v sobotu 15. července, se pak na hřišti AFK LoKo na sídlišti Březenecká uskuteční druhý ročník charitativního turnaje, jehož organizace se znovu ujali Michal Žižka a Jaroslav Novotný. Klání na dvou travnatých plochách se znovu zúčastní dva pirátské týmy – hráčský a fanouškovský. Další podrobnosti budou zveřejněny v dostatečném předstihu.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov