Ohlasy po utkání

„Nula? Ta mě nemrzí, ale závěry zápasů musíme odehrát více v klidu,“ apeloval Miroslav Hanuljak

Napsal 29.03.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v - Chomutovským cílem je postoupit do druhé ligy, avšak nejprve potřebují Severočeši ještě zvládnout kvalifikační boje. V úvodním střetnutí smetli Mělník a dlouho to vypadalo, že Miroslav Hanuljak zapíše první čisté konto v sezóně. Pirátský brankář na něj nedosáhl, přesto ale byl jedním ze stavebních kamenů na cestě za třemi body.

Do 21. března nebylo jasné, v jakém stylu se odehraje kvalifikace o druhou ligu. Avšak následně se týmy rozdělily do dvou skupin po třech týmech. Chomutovu byla přisouzena pražská Hvězda a také Mělník. Právě Junior jako první zavítal na sever Čech, a tak se začala odtajňovat i odpověď, jak jsou na tom jiní vítězové krajských přeborů. 

Už při pohledu na soupisku Středočechů bylo jasné, že největší hvězdou je bývalý extraligový brankář Jan Chábera, který ve čtrnácti soubojích oblékl chomutovský dres. A právě osmatřicetiletý gólman byl hlavní překážkou pro útočníky Pirátů. Ovšem výsledek nakonec mluvil celkem jasně, soubor Petra Martínka se radoval z vítězství 6:1. 

„Nevím, jestli to bylo hokejovější. Právě naopak je to urputné a víc takticky svázané. Myslím si, že Louny byly dost hokejové, akorát neměly takovou kvalitu. Nebyli jsme schopni to s nimi uhrát s ne úplně stoprocentním nasazením,“ popisovala chomutovská jednička. 

Vysokému vítězství po čtyřiceti minutách nic nenasvědčovalo, vždyť Piráti vedli pouze o dvě trefy. Ovšem spousty vyložených šancí zastavil Jan Chábera nebo skončily na brankové konstrukci. Chomutovský výběr se mohl definitivně uklidnit až po třetí trefě, kterou zaznamenal ve vlastním oslabení Michal Žižka, který využil samostatného úniku.

„Bylo by příjemnější, kdyby to po dvou třetinách bylo 3:0, ale prostě takový je hokej. Trefili jsme tam dvě tyčky a trochu se od nás odklonilo štěstí. Tak to ale je a občas to tam nespadne. Je dobře, že šance jsme si vytvořili. Máme hráče, kteří podobné šance umí proměnit a pokud dáme v každém zápas „jenom“ šest, tak to bude skvělý,rozebíral prostřední část zápasu. 

Zcela přirozeně pohledy fanoušků směřovaly na radující se hlouček, kolem chomutovského obránce. Avšak na druhé straně kluziště se radoval Miroslav Hanuljak takovým způsobem, že jeho maska dopadla na ledovou plochu. 

„Strašně jsem se začal radovat, protože jsem měl ohromnou radost, že se nám konečně podařilo dát gól. A jak jsem pumpoval rukama, tak mi helma spadla z hlavy. To byla taková euforie, ze které to vzniklo,“ popisoval s úsměvem ve tváři. 

V devětačtyřicáté minutě byli rozhodčí nuceni přerušit zápas, jelikož u kotle hostujících fanoušků došlo k mele. Vše vyřešila pořadatelská služba, k níž se o několik minut později přidala také přivolaná policie a střetnutí mohlo pokračovat. 

„Rozhodně se shodneme, že tohle do sportu nepatří,“ zavrtěl zklamaně hlavou. „Nevím, co se tam přesně stalo, takže se to těžko hodnotí. Jestli tam byla potyčka mezi fanoušky a je jedno, kdo to vyvolal, tak to do sportu nepatří. Pak tam přišlo navíc zranění a volali, aby se přivolala záchranka. Takže to asi nebylo roztrhlé obočí. Mně se to nelíbí a nejsem toho zastánce. Mrzí mě, že se to stalo zrovna tady,“ odsuzoval Miroslav Hanuljak situaci. 

Vše nasvědčovalo tomu, že si chomutovský brankář připíše čisté konto, ovšem v čase 54:34 na něj vyzrál Ondřej Novotný, jenž ujel obráncům. Reakce sedmatřicetiletého gólmana pak byla velmi rozzlobená. 

„Nula mě až tak nemrzí. Spíše mě mrzí závěr zápasu, kdy jsme si ho mohli lépe pohlídat. Zbytečně jsme s nimi hráli nahoru dolů, dělali jsme zbytečné chyby a ztráty. Pak z toho byly šance, což mě hlavně mrzí. Nedokážeme si to v klidu pohlídat a dohrát sedm minut do konce. To je jedno, že s nulou. Nebudeme tam prostě řešit nějaké góly, zbytečné fauly nebo potyčky. Prostě to dohrajeme v klidu a to mi tam chybělo. Proto jsem byl naštvaný,“ uvedl k závěru zápasu. 

Na první kvalifikační kolo o druhou ligu přišlo do chomutovské ROCKNET ARÉNY 2 584 diváků, kteří hráčům připravili bouřlivou atmosféru. Řada z nich takový zážitek zažila poprvé v kariéře, ačkoliv zkušeného brankáře to nezaskočilo. 

„Doufejme, že bude ještě víc diváků,“ vtipkoval sympatický brankář. „Samozřejmě je to skvělé a jsme rádi za to, že přišli a podporují nás. Za to jim patří velké díky a určitě i soupeřům se tu hraje hůř. V kraji jsou zvyklí, že tam přijde maximálně pár stovek a tady je na půl zaplněná hala. Fanoušci jsou pak naším šestým hráčem,“ uzavřel. 

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov