This text will be replaced


Reportáže

Neporazitelnost Pirátů je u konce, kvůli třetí části nestačili na Příbram

Napsal 05.10.2022 Tadeáš Kožený
P ř í b r a m / C h o m u t o v - V pátém kole druhé ligy na sebe narazily týmy, které ještě nepoznaly hořkost porážky. Svěřenci Kamila Koláčka zavítali na led Příbrami, kde prohráli 3:6. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný, ale Baník v poslední dvacetiminutovce využil chyb Chomutova a rozhodl o prodloužení neporazitelnosti. Piráti tak poprvé v sezoně odešli ze zápasu bez bodů.
5.kolo st 5.10.2022
PRI
6:3(1:1, 1:1, 4:1)
CHM
Příbram
Jiroušek – Saňa, Jelínek, Zedek, Havlín, Zdeněk – Josefus, Kafka, Urban, Eret, Pinkas, Procházka, Hasman, Gengel, Brzák, Dragoun
Chomutov
Běhula – Havel, F. Hynek, Seemann, Váchal, M. Žižka, Pavlát – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Matai – Kostourek, Koláček, Mežnar

Branky a nahrávky

Příbram
17. Havlín (Hasman, Josefus), 32. Kafka (Saňa, Josefus), 42. Eret (Zdeněk, Josefus), 48. Hasman (Josefus, Saňa), 52. Kafka (Hasman), 53. Urban (Gengel, Kafka)
Chomutov
8. F. Hynek (Koláček, Mežnar), 23. Chlouba, 47. Chrpa (Lukeš)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
2:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
37:27
Diváci
640
Rozhodčí
Kraval – Gragar, Hlinka

Shrnutí

Souboj dvou dosud neporažených celků začal ve svižném tempu. V první velké šanci se objevil Jakub Chrpa, který ve třetí minutě jen těsně minul branku bombou z levého kruhu. Piráti také jako první otevřeli skóre zápasu. Po kombinaci u pravého mantinelu našel Josef Koláček přesným pasem u modré čáry Františka Hynka. Ten střelou přes obránce rozvlnil síť Jirouška - 0:1.

Příbramští se hned snažili o odpověď. Urban vypíchl puk Kostourkovi tak šikovně, že si ho převzal Luboš Brzák, ale ten mířil tísněný jen do betonu Běhuly. Šanci Pirátů na navýšení vedení z hole Mataie poté výborně zlikvidoval Jiroušek. V 17. minutě se už ale domácí radovali z vyrovnávací trefy. Chvilku po vypršení trestu Hübla se do puku opřel Hasman, minul branku, ale kotouč se odrazil tak nešikovně, že se další střelou z první trefil Ondřej Havlín - 1:1.

Druhá třetina nabídla stejně atraktivní podívanou. Na začátku se do velké šance dostal domácí kapitán Petr Josefus. Mířil na zadní tyčku, ale Běhula skvělým zákrokem Piráty podržel. Z další akce se naopak radovala pirátská družina. Domácímu kapitánovi utekl v přesilovce puk, čehož využil Roman Chlouba, který v samostatném úniku přesně překonal Jirouška podruhé - 1:2.

O vyrovnání se pokoušel po pěkné individuální akci Procházky Petr Kafka, který ale z dobré pozice minul branku Pirátů. Ve 31. minutě šli Piráti do čtyř a byli za to potrestáni. Křížnou přihrávku směřoval na levý kruh Josef Saňa. Petr Kafka se z první opřel do puku a zamířil přesně ke vzdálenější tyči - 2:2. Piráti pokračovali v nedisciplinovaném výkonu. V další přesilovce Příbrami mohl zvýšit vedení domácích Petr Eret, který lehkou tečí Dragounovy střely nadělal hodně starostí chomutovskému brankáři.

V úvodu poslední periody zahrozil tečí Lukešovy střely Jakub Chrpa, ale kotouč poslal mimo tři tyče. Z následné akce Petr Eret tečí střely od modré čáry změnil skóre na 3:2. Piráti se ale nevzdávali. Po zaváhání v rozehrávce Severočeši znovu vyrovnali. Mezi kruhy zachytil puk František Lukeš, který udělal dva rychlé kroky k brance a posunul jej doleva. Jakub Chrpa ani chvíli neotálel a zamířil do sítě Jirouška - 3:3. Jenže vyrovnaný stav netrval dlouho. Parádní individuální akcí se prezentoval Josef Hasman, který si obhodil obránce a následně zamířil do vzdálenější šibenice Běhulovy branky - 4:3.

V další domácí přesilovce se Piráti hodně zlobili na rozhodčí, kteří neodpískali zakázané uvolnění. Najednou se před brankou ocitl Petr Kafka, který chladnokrevně zamířil mezi betony pirátského brankáře - 5:3. A za minutu bylo ještě hůře. Odražený puk se ocitl před Tomášem Urbanem, který sám mířil na Běhulu, jehož si zkušeně položil a po ledě zasunul kotouč za jeho záda - 6:3. Opaření Piráti se už k odporu nevzmohli a tak odjeli z Příbramí s první porážku v sezóně druhé ligy.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (HC Baník Příbram): „K zápasu jsme přistoupili s velkým respektem. Chomutov hraje výborně. Jsem rád, že jsme se nenechali strhnout ke hře nahoru dolů, to by pro nás asi nedopadlo dobře. Zápas byl vyrovnaný a zlomil se až ve třetí třetině, kde jsme měli víc štěstí.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Znovu jsme se nevyvarovali chyb a domácí je zkušeně využili. Rozhodla třetí třetina, kdy jsme nedostupovali hráče a dali jim prostor. Sezóna je ještě dlouhá, nicméně je to pro nás varovný signál.“