Preview k zápasu

Nadstavba začíná zostra! Piráti zajíždějí na led Příbrami k přímému souboji o druhé místo

Napsal 13.01.2023 Michal Novotný
Do nadstavbové skupiny A vkročí Chomutovští na příbramském zimním stadionu bitvou s domácím Baníkem. Oba celky mají stejný počet bodů a Piráti by rádi zlomili sérii dvou porážek se středočeským soupeřem. Souboj dvou spolufavoritů skupiny Západ startuje pod Brdy v sobotu 14. ledna v 17:00. Pro ty, co se do Příbrami nedostanou, je připraven tradiční stream.

ODKAZ NA PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV

Dvěma využitými přesilovkami Piráti urvali vítězství v derby

V souboji dvou jistých účastníků nadstavbové skupiny A nakonec rozhodovala efektivita při využívání přesilových her. Velmi vyrovnaný zápas s minimem branek pro sebe překlopili svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka právě při početních výhodách. Vítězný gól vstřelil Roman Chlouba na konci druhé třetiny. V té třetí již branka nepadla a Piráti si odvezli vybojované tři body.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Smolka (Procházka, Písařík) – 5. Chrpa (Svoboda, Hübl), 37. Chlouba (Kostourek, Havel).
Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 29:31.

Sestava Pirátů: Běhula – Matai, Němec, Havel, Petrásek, Váchal, Seeman – Lukeš, Hübl, Chrpa – Kostourek, Svoboda, Chlouba – Zajíček, Veselý, Mála – Ekrt.

Příbram ve šlágru 30. kola otočila zápas v Táboře

Domácí od začátku tahali za delší konec a po dvou třetinách vedli 3:0. Ještě sedm minut před koncem základní hrací doby drželi dvoubrankový náskok, který ale nakonec horníci z Příbrami smazali. Po bezbrankovém prodloužení nakonec Baník dokonal velký obrat v nájezdech a na cestu domů si přibalil bonusový bod za výhru.

HC TÁBOR – HC BANÍK PŘÍBRAM 4:5 sn (1:0, 2:0, 1:4 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Šulek (Matušík), 23. Duchan (Kohút), 30. Plášil (Šulek, Matušík), 45. Severa (Endál) – 43. Eret (Káník, Havlín), 44. Pinkas (Zdeněk, Malý), 54. Pinkas (Kafka), 59. Kafka (Havlín, Josefus), rozh. náj..
Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1.

Sestava Příbrami: Jiroušek – Patzelt, Jelínek, Zdeněk, Zedek, Havlín, Malý – Brzák, Bečvář, Bednařík, Josefus, Káník, Pinkas, Furch, Eret, Kafka.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

PříbramChomutov
3. místo (67 bodů)pozice2. místo (67 bodů)
146:82skóre162:91
21-2-0-7bilance21-1-2-6

Oba vzájemné duely v základní části ovládl Baník

Doma i venku Příbramští Chomutovské zlomili ve třetí třetině. Zápas na severu Čech byl ale dramatický do posledních vteřin. Ve 47. minutě zápasu padla po sporné situaci nakonec vítězná branka, na kterou již Piráti nedokázali zareagovat. I když svého soupeře přestříleli, ze zápasu před vlastními fanoušky nevydolovali ani bod.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK 4:5 (1:3, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Matai (Lukeš, Němec), 25. Seemann (Kostourek, Zajíček), 28. Zajíček (Kostourek, Svoboda), 32. Svoboda (Chlouba, Kostourek) – 4. Gengel (Kafka, Eret), 11. Procházka (Kafka, Hasman), 17. Kafka (Urban, Eret), 23. Eret (Saňa, Gengel), 47. Káník (Zdeněk, Eret).
Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Střely na branku: 29:22.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Mála – Kostourek, Vostiňák, Zajíček – Ekrt, Svoboda, Príhoda.

Sestava Baníku: Šorf – Jelínek, Saňa, Patzelt, Havlín, Zdeněk – Eret, Káník, Kraus, Urban, Brzák, Pinkas, Furch, Hasman, Procházka, Gengel, Kafka.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Na čele brankářských statistik v pirátském dresu zůstává Adam Horák, který disponuje průměrem inkasovaných branek na 2,81 na zápas. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Jakub Matai se šestadvaceti kanadskými body za deset branek a šestnáct asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si drží kapitán Viktor Hübl, který doposud nasbíral jedenapadesát bodů za sedmnáct gólů a čtyřiatřicet přesných přihrávek a figuruje na čtvrtém místě produktivity ligy. Nejlepším střelcem celé soutěže je Jakub Chrpa s osmadvaceti zásahy.

brankář obránceútočník

Adam Horák

Jakub Matai

Viktor Hübl
363 odch. minut26 (10+16)51 (17+34)
2,81 gólu/zápas16 tr. minut34 tr. minut