JUNIOŘI - článek

„Musíme správně nastavit hlavu,“ velí Ondřej Príhoda. Uspějí junioři i přes virózu?

Napsala 26.03.2023 Kateřina Kundertová
Piráti oslabení virózou vyrazili k semifinále ligy juniorů na jih Čech, kde v úvodním měření proti favoritovi prohráli 1:4 a zaznamenali vůbec první play-off ztrátu. Motor rozhodl o svém vedení v sérii v prostřední třetině dvěma přesilovkovými zásahy, které vytěžil z velké střelecké převahy. Do druhé bitvy nastoupí Chomutovští v pondělí od 18 hodin.

Junioři zvládli čtvrtfinálovou sérii v nejkratším možném čase, což se nakonec velmi vyplatilo, protože po třetím zápase velkou část mužstva postihly zdravotní problémy. „Po vyhrané sérii s Technikou jsme skoro všichni až na pár kluků odpadli. Všichni měli anebo ještě mají horečky a různé další nepříjemnosti. Hodně se to rozšířilo,“ přiznává Ondřej Príhoda.

Kvůli zdravotním problémům museli trenéři Daniel Lehnert a Marco Vrba sáhnout do sestavy hlavně v útoku, ze kterého vypadli Pavel Šugár a Šimon Klobouček. Nahradili je Matyáš Kincl a Matěj Kalvoda, kteří společně naskočili ve čtvrté lajně. Obránce Ondřeje Filipa, jehož povolali do A-týmu, nahradil na pozici sedmého beka Václav Hynek.

    České Budějovice – Chomutov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 9. Pitel (Hail, Gřegořek), 25. Putz (Pitel, Drančák), 37. Březina (Putz, Pitel), 56. Remeš (Putz, Hail) – 59. Jajlov (Vostiňák, Starý).
    Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 48:28.

    Sestava Motoru: Kalista – Hail, Gřegořek, Placek, Březina, Willmann, Gajdolín – Turek, Petrásek, Kříž, Sochor, Vavřík, Remeš, Pitel, Hála, Drančák, Putz.

    Sestava Pirátů: Sluka – Poch, Žižka, F. Hynek, Česnohlídek, Sýkora, Mareš, V. Hynek – Starý, Vostiňák, Rindoš – Pospíšil, Mišovic, Príhoda – Holejšovský, Bár, Jajlov – Kincl, Kalvoda, Grosskopf.

    Daniel Lehnert: „Do série jsme určitě nevstoupili podle našich představ a v mnoha ohledech jsme tahali za kratší konec. Musíme to rychle hodit za hlavu a připravit se na další duel.“

„Do jisté míry to samozřejmě bylo nepříjemné, ale přece jenom už je konec sezóny a se spoluhráči jsme tak nějak sehraní, takže zase tak hrozné to není. Určitě nám ale chybí náš nejproduktivnější hráč v play-off Šimon Klobouček, ale kluci, kteří přišli z dorostu, ho dobře zastupují,“ chválí mladíky.

Na jihu Čech si domácí do konce druhé třetiny vypracovali i díky dvěma přesilovkovým trefám třígólové vedení, které se ukázalo jako klíčové. „Když dali dva góly z přesilovek, věděli jsme, že už bude těžké skóre dohnat a vyhrát, i když každý pořád doufal,“ říká devatenáctiletý forvard.

V závěrečné části se oba celky prosadily ještě jednou, což však na vítězi nic nezměnilo. „Zápas nebyl z mého pohledu od nás dobře odehraný, i když se každý snažil na sto procent, ale to se prostě stává. Nezbývá nám nic jiného, než si dobře odpočinout a správně nastavit hlavu na druhý zápas,“ nabádá Ondřej Príhoda.

Piráti nakonec utkání prohráli 28:48 na střely a 1:4 na góly. „Byl to rychlý a vyrovnaný hokej. Škoda, že jsme neproměnili šance. Navíc nám chyběly střely na bránu, za celý zápas jsme jich moc neměli. Když už jsme si vytvořili možnost, neproměnili jsme ji,“ hořekuje chomutovský odchovanec.

Motor do série vstoupil jako favorit, ale určitě to nebude mít dál s pirátskými mladíky snadné. „Musíme do druhého zápasu naskočit více agresivněji a častěji střílet. Prostě musíme hrát náš hokej, díky kterému jsme vyhráli předchozí sérii,“ apeluje.

Úvodní semifinálové utkání se hrálo v pravé poledne, takže Chomutovští museli vyrazit do Českých Budějovic už před sedmou hodinou ranní. Druhý duel je naopak na programu až v podvečer, takže mají Piráti hodně času na regeneraci, ale na druhou stranu do Podkrušnohoří se v pondělí vrátí velmi pozdě. „Budeme hodně odpočívat a zároveň se připravovat na druhý duel. Určitě budeme mít nějaké video, meeting a podobně,“ uzavírá Ondřej Príhoda.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov