Preview k zápasu

K postupu do druhé ligy schází Pirátům jediný bod. Bude se slavit už v Mělníce?

Napsal 07.04.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Piráti v probíhající sezóně neztratili ještě ani jeden zápas. Potvrdí chomutovští hokejisté roli favorita a získají tolik potřebný bod do tabulky kvalifikace? Přijeďte se přesvědčit na stadion v Mělníce, kde bude úvodní buly vhozeno v pátek 8. března v 18:30, nebo sledujte Pirátské studio s hostem Milanem Babkou a spolukomentátorem Miroslavem Kunclem, které začne vysílat již o půlhodinu dříve.

Chomutov odehraje poslední venkovní zápas v sezóně

Po dvou vítězstvích v kvalifikaci o druhou hokejovou ligu stačí Pirátům v městě nad soutokem Labe s Vltavou neprohrát v základní hrací době a zajistí si postup, který byl na začátku sezóny vytyčen jako hlavní cíl. V posledním zápase na Hvězdě Praha byli Chomutovští blízko první ztrátě v sezóně, ale nakonec jim pomohl kuriózní vlastní gól domácích, který překlopil skóre na stranu hokejistů zpod Krušných hor.

Mělničtí mají po třech odehraných zápasech jedinou výhru a to tu z prvního kola kvalifikace, kdy na domácím ledě porazili Hvězdu Praha. Pak následovaly dvě venkovní prohry a možnost postupu o soutěž výš zůstává jen v rovině teorie. Pakliže se ale domácím podaří zvítězit nad Chomutovem o více než deset branek, jejich šance bude stále žít, i když by museli čekat na výsledek posledního duelu kvalifikace.

brankářobránceútočník
Jan Chábera

Kryštof Kapoun

Tomáš Havel

754  odch. minut, 2,15 G/Z16 (5+11)40 (21+19)

V Chomutově se vzájemný zápas definitivně zlomil až v poslední třetině

Pro Piráty to byl vstup do kvalifikace a po dvou třetinách stále nebylo rozhodnuto, protože domácí vedli jen o dvě branky. Teprve ve třetí třetině se projevila fyzická převaha chomutovských hokejistů, kteří zápas dalšími čtyřmi brankami definitivně rozhodli ve svůj prospěch. Mělník během třetí třetiny pouze korigoval stav a konečný výsledek byl 6:1 pro domácí.

PIRÁTI CHOMUTOV - HC JUNIOR MĚLNÍK 6:1 (2:0, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 4. Řezníček (Kostourek), 17. Chlouba (Kůs, Žižka), 42. Žižka, 43. Mála (Kůs, Žižka), 53. Kostourek (Chrpa, Mežnar), 59. T. Svoboda (Charousek) – 55. Novotný.
Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0 Střely na branku: 47:36.

Postavení obou soupeřů po základní části svých krajských soutěží

Chomutov
Mělník
1. místo (60 bodů)pozice1. místo (56 bodů)
220:53skóre111:62
20-0-0-0bilance17-2-1-2

Chomutovští v nejvyrovnanějším zápase sezóny šťastně zvítězili na ledě Hvězdy, Mělník naproti tomu odjel z Prahy s nepořízenou

Po první třetině Hvězda hájila vedení 3:2 a, i když v té druhé Piráti skóre dvěma brankami otočili, hra byla více než vyrovnaná. V poslední části domácí opět vyrovnali, ale chvíli na to si vstřelili smolný vlastní gól, který se ukázal jako rozdílový. I přes porážku mohli hokejisté Hvězdy odcházet z ledu se vztyčenou hlavou, neboť podali skvělý výkon a zároveň se stali prvním letošním týmem, který Chomutovské v zápase přestřílel.

Mělničtí svůj zápas na Hvězdě nezvládli. Od první třetiny tahali za kratší konec a, i když se po většinu zápasu drželi na dostřel svého soupeře, nakonec v posledních necelých sedmi minutách inkasovali čtyři branky, takže se skóre definitivně překlopilo na stranu Hvězdy Praha, která zvítězila v poměru 8:3.

HVĚZDA PRAHA – PIRÁTI CHOMUTOV 4:5 (3:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Nacházel (Slavík, Hradil), 5. Hradil (Nacházel, Grim), 19. Slavata (Hradil, Hlaváč), 43. Hlaváč (Šonský, Slavík) – 3. Huňady (Kostourek, Hartman), 8. T. Svoboda (Černý, Mála), 27. Kostourek (Bártek, Černý), 36. Chlouba (Kůs), 45. Huňady.
Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1 Střely na branku: 51:46.


Sestava Pirátů: Hanuljak – Novák, Charousek, Hynek, Hartman, Ferbas, Bártek, Cestr – Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Mála, Šilar, Kostourek – Černý.

HVĚZDA PRAHA – HC JUNIOR MĚLNÍK 8:3 (3:2, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 12. Herna (Hlaváč), 17. Procházka (Šonský), 20. Šonský (Klepáček, Grim), 23. Slavík (Klepáček, Šonský), 54. Procházka (Velas), 57. Nacházel (Šonský, Velas), 58. Slavík (Hradil), 59. Hradil (Slavata) – 3. Novotný (Macek, Cafourek), 15. Macek, 54. Šnajdr.
Vyloučení: 6:4.  Bez využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Mělníku: Šimáček - Nesládek, Prejza, Cicvárek, Cafourek, Kapoun - Lenc, Richtr, Šnajdr, Stinka, Novotný, Šípek, Macek, Vernek, Šubrt, Šícha.

V play-off byl nejproduktivnějším Pirátem Roman Chlouba 

Roman Chlouba byl mezi chomutovskými hokejisty nejproduktivnější jak v základní části, tak  v play-off. I v probíhající kvalifikaci se dvěma brankami figuruje mezi nejlepšími střelci Pirátů. Aktuálně má v rámci skupiny o postup nejvíce bodů Milan Kostourek, který ke dvěma brankám ještě dvakrát přesně přihrál. Mezi obránci je aktuálně nejproduktivnější Michal Žižka, přestože odehrál jen první kvalifikační zápas. V brance je stále jistotou Miroslav Hanuljak, který byl v obou posledních zápasech fanoušky zvolen nejlepším hráčem zápasu.

Statistika play-off + kvalifikace

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Michal Žižka

Roman Chlouba
360 odch. minut7 (2+5)15 (7+8)
3,5 gólu/zápas25 tr. minut 0 tr. minut