Preview k zápasu

Je to tady! Piráti vstoupí do druhé ligy domácí bitvou s mladým týmem Klatov

Napsal 20.09.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Chomutovští hokejisté po pětadvaceti letech okusí atmosféru druholigového soutěžního zápasu. Jako první domácí tým prověří hráči SHC Klatovy. Zápas s pátým celkem základní části skupiny Jih v loňské sezóně začíná v ROCKNET aréně ve středu 21. září v tradičních 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS S KLATOVY

Svěřenci Kamila Koláčka zakončili přípravu jednoznačnou výhrou nad sousedním Mostem

Domácí Piráti rozhodli o osudu utkání již v první třetině, kterou vyhráli 4:0, když se dvakrát trefil Jakub Chrpa. Útočník se čtyřiadevadesátkou na dresu nakonec v utkání zaznamenal hattrick a chomutovští hokejisté dokráčeli k vítězství 9:4. Kaňkou tohoto utkání bylo zranění brankářské jedničky Chomutovských Richarda Běhuly.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 9:4 (4:0, 3:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Hübl (Lukeš), 10. Chrpa (Hübl, Lukeš), 15. Zajíček (Žižka, Chlouba), 17. Chrpa (Lukeš, Hübl), 25. Chlouba (Kůs, Charousek), 29. Kostourek (Charousek), 31. Chrpa (Hübl, Havel), 46. Kůs (Chlouba, Charousek), 58. Kostourek (Hübl, Lukeš) – 22. Řehoř (Kroupa), 26. Písařík (Urbánek), 35. Zdeněk (Mical), 52. Procházka (Šimeček, Písařík).
Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0 Střely na branku: 42:33.

Sestava Pirátů: Běhula (21. Hanuljak) – Charousek, Seemann, Havel, Váchal, Pavlát, Žižka, Ferbas – Lukeš, Hübl, Chrpa - Zajíček, Kůs, Chlouba - Kostourek, Koblížek, Mála.

Klatovští přípravu, ve které čtyřikrát zvítězili a čtyřikrát prohráli, uzavřeli domácí porážkou s Chebem

Tým z města pod Černou věží se v utkání ujal vedení, nicméně do konce první třetiny Chebští stihli vyrovnat a následně ve zbytku utkání překlopili skóre na svou stranu. V 58. minutě uzavřel účet zápasu na 2:5 hostující Michael Čejka, který tím zároveň dokonal hattrick.

SHC KLATOVY – HC STADION CHEB 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Kvasnička (Ženíšek, Adamec), 49. Čech (Zich, J. Roubal) – 20. Čejka, 32. Yakhonov (Krutina, Shikut), 38. Trapl (Krutina, Parshakov), 44. Čejka (Yakhonov), 58. Čejka (Konášek, Nekvinda).
Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0

Sestava Klatov: Bočan – Kanta, Zich, Brtník, Vajner, Kovařík, Houdek – J. Roubal. D. Roubal, Šeba, Kvasnička, Ženíšek, Matoušek, Kosnar, Beníšek, Čech, Adamec.

Zajímavost z tábora Klatov: Díky úzké spolupráci klubu s plzeňskými indiány mohou Klatovy využít služeb posledních juniorských a dorosteneckých mistrů republiky jako jsou Stanislav Vajner, Vlastimil Kvasnička, Adam Ženíšek, Tomáš Mečl, Tomáš Pánek, Jiří Beránek nebo Václav Adamec.

Poslední vzájemné zápasy se odehrály před více než třiceti lety, přesněji v sezóně 1990/1991

V prvním kole zvítězil Chomutov v Klatovech 3:2 a v rámci desátého kola Chomutovští nezaváhali ani na domácím ledě a vyhráli vysoko 7:4. V obou utkáních se dvakrát trefil chomutovský útočník Hylas.

KLATOVY – CHOMUTOV 2:3

Branky Chomutova: Hylas 2, Zázvorka.

CHOMUTOV – KLATOVY 7:4

Branky Chomutova: V. Kmoníček 2, Hylas 2, Šantora, Novotný, Zázvorka.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov