Preview k zápasu

Je potřeba zabrat! Do Krušných hor zavítá poprvé v historii předposlední Hronov

Napsal 04.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Po změnách v kádru trenérů Kamila Koláčka a Petra Martínka se Piráti potřebují zmobilizovat a v domácím prostředí opět naplno bodovat. Ztížit jim to přijedou hokejisté z Hronova, kterým se paradoxně daří více na venkovních kluzištích. Zápas startuje v sobotu 5. listopadu v 17:30.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV - HC WIKOV HRONOV

Piráti překvapivě podlehli Písku na jeho ledě brankou v poslední minutě prodloužení

Když hostující Chomutov zvyšoval ve čtvrté minutě zápasu již na 2:0, nic nenasvědčovalo tomu, že se na jihu Čech odehraje drama se šťastným koncem pro domácí. Ve druhé třetině totiž písečtí hokejisté zvrátili třemi brankami skóre na svou stranu a přes Mataiovo vyrovnání ve třetí části nakonec gólem Jana Radoše devatenáct vteřin před koncem prodloužení definitivně urvali nečekané vítězství.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3p (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Matiášek (Prášek, Dudáček), 27. Hrakholski (Macháček, Hollar), 40. Volf (Novák), 65. Radoš (Pouzar) – 1. Lukeš (Chrpa, Matai), 4. Chrpa (Hübl, Charousek), 53. Matai (Chrpa, Hübl).
Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 30:32.

Sestava Pirátů: Běhula – Pavlát, Váchal, Seemann, Matai, M. Žižka, Havel, Charousek – Vostiňák, Kostourek, Mežnar, Černý, Koblížek, Zajíček, Rindoš, Mála, Chrpa, Lukeš, Hübl.

Wikov poslední tři zápasy neprohrál v normální hrací době

Hronov v dosavadním průběhu sezóny sice jen třikrát zvítězil, jenže hned dvakrát to bylo v posledních třech zápasech. V minulém kole vysoko porazil Řisuty na jejich domácím slánském ledě. Po první třetině šli domácí do hubeného vedení 1:0, pak se ale střelci z Orlických hor probudili a dotáhli zápas k jednoznačnému vítězství 8:4. Nejvýrazněji se pod výhru zapsal hrající asistent Norair Hovsepjan, který rozvlnil domácí síť hned čtyřikrát.

HC ŘISUTY – HC WIKOV HRONOV 4:8 (1:0, 1:5, 2:3)

Branky a nahrávky: 9. Sýkora (Janeček, Šťastný), 25. Patyk (Bílek, Křepelka), 49. Bílek (Křepelka, Pokorný), 58. Řepka (Bílek, Petráš) – 27. Hovsepjan (Amirov, Melnikov), 29. Hovsepjan (Melnikov, Amirov), 30. Akhmetianov (Exner, Poppel), 32. Melnikov (Pavelka, Subbotin), 40. Hovsepjan (Melnikov, Pavelka), 57. Hovsepjan (Melnikov, Subbotin), 58. Štrombach (Kozlov, Poppel), 60. Hašlar (Putz).
Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0.

Sestava Hronova: Tichý – Amirov, Hovsepjan, Pavelka, Kozlov, Exner – Veselý, Subbotin, Jirásek, Hašlar, Bořuta, Salnikov, Putz, Poppel, Akhmetianov, Štrombach, Melnikov.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Hronov
6. místo (25 bodů)pozice15. místo (10 bodů)
71:43skóre35:74
8-0-1-4bilance2-1-2-8

Chomutovští na tým z Hronova v jeho téměř devadesátileté historii nikdy nenarazili

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak pořád drží lepší osobní statistiky než Richard Běhula a s průměrem 2,69 branky na zápas a úspěšností zákroků přes 90% neustále prokazuje své nesporné kvality. Nejproduktivnějším obráncem týmu je stále Radek Havel s jedenácti kanadskými body za tři branky a osm asistencí. Chomutovským útočníkům i přes neúčast v posledním duelu s Pískem vládne Roman Chlouba, který nasbíral již dvaadvacet bodů za shodný počet jedenácti branek i přesných přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Radek Havel

Roman Chlouba
291 odch. minut11 (3+8)22 (11+11)
2,27gólu/zápas16 tr. minut 8 tr. minut

TOP foto převzato z FB HC Řisuty

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov