This text will be replaced


Aktuální zprávy

Druhý projekt Nadačního fondu Pirátské srdce vynesl pro Andýska sto tisíc!

Napsal 04.07.2022 Klub
C h o m u t o v - Na přelomu června a července se uskutečnily dvě fotbalové akce, jejichž výtěžek putoval skrze Nadační fond Pirátské srdce k Andýskovi, jemuž byl věnován především turnaj za účasti šesti týmů. Celkem se k mladému bojovníkovi a jeho tatínkovi dostane sto tisíc korun, což znamená, že si dvojice bude moci pořídit všechny tři věci, které zmínil Andrej Viskievič v úvodním videu.

Hlavní akcí druhého projektu Nadačního fondu Pirátské srdce byl charitativní fotbalový turnaj, jenž se konal první prázdninovou sobotu na hřišti AFK LoKo Chomutov, které se nachází na sídlišti Březenecká.

Mezi šesti týmy nechyběli Piráti a jejich fanoušci, domácí fotbalový soubor a jeho fanoušci, zástupci vězeňské služby ze Všehrd a němečtí hosté z Lauterbachu, kde Piráti sehráli před rokem v červenci klasické utkání. Přestože pořadí nebylo tím nejdůležitějším, turnaj bez ztráty bodu opanovali Piráti před zástupci našich západních sousedů.

Zásadnější byla pomoc Andýskovi, jemuž na pomoc přispělo každé mužstvo v rámci startovného. Část sice připadla na uspořádání turnaje, ovšem drtivá většina putovala nakonec k mladému bojovníkovi. Toho podpořili už o pár dní dříve diváci fotbalového derby Pirátů s litvínovskou Vervou parádní částkou přesahující 36 tisíc, na níž měla velkou zásluhu manželka Jiřího Gombára, která se ve Spořicích ujala funkce výběrčí dobrovolného vstupné i kasičky nadačního fondu.

Stejnou formou se vybralo přes dvacet tisíc také během turnaje, v jehož závěru se uskutečnila aukce hokejových artefaktů a nečekaně také jednoho fotbalového dresu Pirátů, neboť vybraná částka se blížila kulaté sumě. Nakonec se zastavila těsně pod ní. „Bylo nám líto, aby sto tisíc nepadlo, proto jsme se rozhodli, že jako klub částku dorovnáme na sto tisíc,“ vysvětluje člen správní rady nadačního fondu a marketingového oddělení klubu Roman Jüngling mimořádný příspěvek, který se dohodl krátce po skončení dražby.

Výsledná suma nadchla tatínka čtrnáctiletého Andýska. „Vůbec jsem tolik peněz nečekal,“ vyhrkl Andrej Viskievič bezprostředně. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří přispěli, protože díky nim si budeme moct pořídit elektromotor na vozík, přídavné kolečko, abychom mohli s vozíkem i do terénu, a dotykový počítač, se kterým se bude syn moct učit i doma,“ uzavírá někdejší dlouholetý zástupce hlavního pořadatele při zápasech pirátského A-týmu.