Aktuální zprávy

Dorost a junioři si vymění trenéry, mezi týmy se přesunou Petr Jíra a Marco Vrba

Napsal 02.03.2023 Klub
Závěr sezóny se blíží a oba nejstarší mládežnické celky čekají důležité souboje. Zatímco junioři míří do play-off, v němž budou bojovat o návrat do extraligy, dorost potřebuje v závěrečných dvou kolech dlouhodobé fáze zabrat, aby se vyhnul přímému sestup. Právě tato skutečnost přinutila šéfa mládeže Petra Jíru k zásahu do trenérského složení obou mužstev.

Hlavním trenérem juniorů se do konce sezóny stává dosavadní asistent Daniel Lehnert, jemuž bude k ruce Marco Vrba, jenž působil jako asistent dorostu. Šéfem střídačky dorostu zůstává Radek Šíp, který nyní povede tým se svým dlouholetým spoluhráčem z chomutovského dresu Petrem Jírou.

„Radek i Marco odvádí celou sezónu dobrou práci a líbí se mi, jak s týmem žijí, ale cítil jsem, že tým potřebuje v tuhle chvíli ještě nějaký impuls. Nějakou pomoc, abychom si po sezóně neříkali, že jsme mohli udělat víc,“ přibližuje první muž pirátské mládeže, který dorostu přivedl před nadstavbou dvě posily z nedalekých Karlových Varů. „Ještě před měsícem všechno vypadalo dobře, jenže hodně posledních zápasů jsme prohráli o gól a propadáme se tabulkou, takže jsme se s trenéry domluvili na prohození mě a Marca,“ vysvětluje aktuální krok.

Tým do sedmnácti let už ví, že po nadstavbě může přímo sestoupit nebo se zapojit do play-down a po něm případně do baráže, pokud by v něm uspěl. Aktuálně by sestupovaly Šumperk a Havlíčkův Brod, na něž mají Piráti náskok tří a čtyř bodů, přičemž se hraje ještě o šest. „Musíme už koukat i na výsledky soupeřů, ale pořád se soustředíme sami na sebe a na poslední dva zápasy s Olomoucí a Šumperkem,“ uvádí Petr Jíra.

„Chystáme se už od pondělí. Já jsem přidal nějaké svoje zkušenosti a trochu jiný způsob tréninku. Uvidíme, jak na to kluci zareagují. Každopádně se pokusíme oba zbývající zápasy vyhrát,“ připojuje s tím, že dál se zatím nedívá. „To budeme řešit po posledním kole,“ reaguje muž, který sledoval už duel na ledě Jihlavy.

„Dukla má sice silný tým, ale neodehráli jsme špatné utkání a za stavu 4:4 jsme měli šance, abychom zlomili zápas na naši stranu,“ ohlíží Petr Jíra a přiznává, že si zvyká na trochu pomalejší hokej než v juniorce. „Ale je to přirozené, protože kluci jsou mladší,“ uzavírá muž, jenž v minulosti chomutovský dorost dokonce vedl jako hlavní kouč.