Aktuální zprávy

Do nové sezóny s novým hlavním trenérem, A-tým povedou Martin Pešout s Petrem Martínkem

21.04.2023 Tisková zpráva
Soupiska Pirátů postupně nabírá jasnější a jasnější obrysy, nyní je jasno, kdo tým povede. Novým šéfem střídačky bude v nadcházející sezóně Martin Pešout, který z pozice sportovního manažera sestavuje tým, jehož úkolem bude postup. Asistentem zůstává i nadále Petr Martínek, Kamil Koláček se přesouvá jako hlavní trenér k juniorům.

„Líbila se mi komunikace trojice, o které je řeč a chceme co nejvíc propojit áčko s juniory včetně herního schéma,“ vysvětluje místopředseda klubu Jiří Sochor. „Navíc je potřeba se na celou věc dívat i z ekonomického hlediska a tři trenéři u áčka by z tohoto pohledu smysl nedávali. Takhle budeme mít u dvou nejstarších týmů fungující trojici, která může navázat na závěr minulé sezóny a usnadnit mladým klukům přechod mezi dospělé,“ doplňuje.

Šestapadesátiletý rodák ze Slaného tak na chomutovské střídačce naváže na zhruba sezónu a půl od ledna 2008 do dubna 2009, kdy dovedl mužstvo do finále a semifinále tehdejší první ligy. V prvním případě tým vypadl s Mladou Boleslaví, o rok později s brněnskou Kometou.

Martin Pešout zatím odkoučoval chomutovské mužstvo v jednaosmdesáti utkáních, z nichž čtyřiačtyřicet jeho svěřenci vyhráli v normální hrací době. V dalších deseti uspěli v prodloužení nebo po nájezdech, sedm jich stejným způsobem ztratili a dvacetkrát odešli z ledu poraženi po šedesáti minutách hry.

Nyní čeká někdejšího kouče Kadaně, slovenské Skalice, karlovarské Energie či brněnské Komety premiérová mise ve druhé lize, v níž doposud žádný tým jako hlavní kouč nevedl. Po boku bude mít Petra Martínka, jenž stojí na střídačce Pirátů nepřetržitě od roku 2016.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov