JUNIOŘI - článek

Do áčka naskočilo šestnáct juniorů, z toho sedm pirátských odchovanců

Napsala 09.03.2023 Kateřina Kundertová
A-tým Chomutova má za sebou dlouhodobou část, ve které hlavní trenér Kamil Koláček se svým asistentem Petrem Maertínkem nasadil do hry šestnáct hokejistů do dvaceti let. Ve druhé lize zapsal nejvíc startů kapitán pirátské juniorky Jan Vostiňák a bodování ovládl odchovanec Tadeáš Svoboda, v brance bez inkasovaného gólu naskočil Jan Tuček.

Tadeáš Svoboda | 14 zápasů – 3 góly a 4 asistence

Devatenáctiletý útočník po pádu chomutovské juniorky do druhé nejvyšší soutěže zamířil do Litvínova, kde má v extralize bod na utkání (17+24). Mezi tím stihl odehrát i čtrnáct zápasů v áčku se sedmi kanadskými body, z nichž čtyři zapsal v Chebu při výhře 9:2.

Štěpán Němec | 14 zápasů – 1 gól a 4 asistence

Obránce, který si v roce 2022 zahrál na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, v aktuálním ročníku stabilně nastupuje v prvoligových Litoměřicích, kde s takřka čtrnácti minutami na utkání zapsal dvě asistence. V Chomutově nastoupil do čtrnácti potřebných zápasů, ve kterých vstřelil svůj premiérový seniorský gól a přidal čtyři přihrávky.

Jan Vostiňák | 16 zápasů – 1 gól a 4 asistence

Vůbec největší porci utkání odehrál z chomutovské juniorky její devatenáctiletý kapitán, jenž v šestatřiceti zápasech ligy nastřádal bilanci 11+19 a ve druhé lize k premiérovému seniorskému gólu přidal čtyři přihrávky.

František Hynek | 13 zápasů – 1 gól a 3 asistenci

Třináct druholigových čárek, nejvíce z hráčů narozených v roce 2005, si udělal obránce František Hynek a stihl branku s třemi přesnými pasy. V lize juniorů během třiceti utkání vstřelil pět gólů, z nich dva přesilovkové, a sedmkrát přesně přihrál.

Jan Ekrt | 14 zápasů – 1 gól a 1 asistence

Osmnáctiletý útočník je ve stejné situaci jako jeho starší parťák aktuálně z litvínovské juniorky, kde má Jan Ekrt v třiačtyřiceti duelech bilanci 16+16. I pro něj byla klíčová meta čtrnácti druholigových duelů potřebných pro možnost nastupovat ve vyřazovacích bojích.

Šimon Klobouček | 1 zápas – 1 gól

Ještě sedmnáctiletý útočník hraje stabilně převážně juniorskou ligu, ve které za třiatřicet duelů stihl šest přesných tref a devět asistencí. Ve druhé lize si střihl povedenou premiéru, jelikož na domácím ledě proti Hronovu na prahu třetí třetiny skóroval a stvrzoval v základní části jasnou výhru.

Ondřej Filip | 5 zápasů – 1 asistence

Za měsíc devatenáctiletý obránce posbíral většinu svých druholigových startů v závěru nadstavby, kdy se dostal na pět s jednou přesnou přihrávkou. Mezi tím v juniorce odehrál třiatřicet duelů s bilancí 3+2 a pouze dvaceti trestnými minutami.

Ondřej Príhoda | 6 zápasů – 1 asistence

Devatenáctiletá opora chomutovské juniorky a její druhý nejproduktivnější hráč za čtyřiatřicet utkání vstřelil patnáct branek a přidal třináct asistencí. Od Kamila Koláčka si vysloužil povolání do áčka celkem šestkrát s jednou přihrávkou, na premiérový zásah však odchovanec ještě čeká.

Ondřej Príhoda zůstává Pirátem, podepsal s klubem smlouvu i po juniorském věku

Jaroslav Sýkora | 3 zápasy

Vysoký hokejista je v juniorce s devíti asistencemi nejlepším nahrávačem mezi chomutovskými obránci a k tomu přidal i jednu přesnou trefu. Druholigový dres oblékl třikrát, ale dosud se do sledovaných statistik nezapsal.

Lukáš Hocelík | 2 zápasy

Devatenáctiletý obránce patří primárně do litvínovské juniorky, odkud v rámci nastavené spolupráce vypomohl do dvou zápasů, v nichž nebodoval.

Adam Žižka | 2 zápasy

„Konečně se dočkali“ i tak by se dal nazvat start Adama Žižky po boku svého staršího bratra Michala, což si sourozenci užili v posledním derby proti Ústí nad Labem. Sedmnáctiletý obránce však více naskakuje za juniorku, ve které za třicet duelů zapsal 4+3 a 78 trestných minut, takže i kvůli dvěma pětadvacítkám patří mezi nejtrestanější hráče.

David Černý | 2 zápasy

Zanedlouho dvacetiletý útočník začal sezónu mezi chomutovskou juniorkou a áčkem, kde nakonec naskočil jenom do dvou střetnutí, a proto zamířil ke konkurenci do Děčína. Tam se mu vede výborně – má více než bod na zápas.

Filip Tuček | 1 zápas – 45 odchytaných minut, 100% úspěšnost

V brankovišti za trojicí Richard Běhula – Miroslav Hanuljak – Adam Horák dostal šanci pouze Filip Tuček, který odchytal proti Děčínu 45 minut, v nichž předvedl dvanáct zákroků bez inkasované branky a dotáhl áčko k vítězství po prodloužení.

Dominik Mišovic | 1 zápas

Ještě sedmnáctiletý kanonýr je s osmatřiceti kanadskými body (12+26) nejproduktivnějším hráčem juniorky, ze které naskočil do áčka k jedinému utkání.

„Prvních pět minut jsem nemohl ani mluvit, jak jsem byl nervózní,“ přiznal Dominik Mišovic

Josef Poch | 1 zápas

Jeden start bez bodu zapsal i nejproduktivnější obránce chomutovské juniorky – Josef Poch pouze v devatenácti střetnutích čtyřikrát zamířil do černého a devětkrát přihrál svým spoluhráčům.

Martin Starý | 1 zápas

Devatenáctiletý útočník patří k nejlepším nahrávačům juniorského výběru, jelikož ve čtyřiatřiceti startech jednadvacetkrát asistoval a osmkrát se sám prosadil. V áčku během jediného utkání nebodoval.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov