Aktuální zprávy

Další zápasy za Piráty přidají také brankář Adam Horák a odchovanec Tadeáš Svoboda

27.04.2023 Tisková zpráva
Společně se zveřejňováním nových posil docházelo také k oznamování jmen hráčů, kteří budou nastupovat za pirátský A-tým i pod vedením hlavního kouče Martina Pešouta. Statistiky ze sezóny 2022/2023 mohou rozšířit Adam Horák a útočník Tadeáš Svoboda, kteří podepsali roční smlouvy se stejně dlouhou opcí.

Oba působili v Chomutově v rámci střídavých startů. Jako první naskočil devatenáctiletý Tadeáš Svoboda, jenž debutoval 23. listopadu 2022 doma s Příbramí a hned zapsal gól s asistencí. Základní část zakončil se čtrnácti starty, třemi přesnými zásahy a čtyřmi přihrávkami.

Chomutovský odchovanec, který pravidelně nastupoval v extralize juniorů za Litvínov, stihl během play-off kromě hokeje i maturitní písemné zkoušky. Na ledě zapsal devět startů a čtrnáct kanadských bodů za šest tref s osmi asistencemi. V produktivitě i střelcích týmu skončil ve vyřazovacích druhý za kapitánem Viktorem Hüblem.

Adam Horák si premiéru odbyl v rámci střídavých startů ze Sokolova, který hraje Chance ligu, týden po Tadeáši Svobodovi v Chebu, kde čelil dvěma trestným střílením, z nichž neinkasoval, a vychytal výhru.

Jednadvacetiletý gólman zasáhl do deseti soubojů dlouhodobé fáze, v nichž tým osmkrát slavil výhru. Jen v Letňanech a Táboře mužstvo padlo, byť na jihu Čech získalo alespoň bod. Jediné čisté konto si odchovanec karlovarského hokeje připsal 18. ledna 2023 doma s Mosteckými Lvy. Mezi třemi pirátskými tyčemi čelil 258 střelám soupeřů a jen 26 jich prošlo za jeho záda.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov