Aktuální zprávy

Další tři podpisy! Piráty zůstanou Jakub Matai, Radek Havel a Jakub Chrpa

20.02.2023 Tisková zpráva
Před časem stvrdil podpisem smlouvu minimálně pro příští hokejový ročník junior Ondřej Príhoda, nyní se klub dohodl na pokračování se třemi oporami aktuálního kádru. Součástí týmu budou i v příští sezóně obránci Jakub Matai s Radkem Havlem a útočník Jakub Chrpa.

Všichni tři patří mezi důležité hráče, jejichž místo je také v přesilových hrách a oslabeních. „Všechny řadíme do základní kostry mužstva, u které chceme, aby zůstala, ať dopadne současná sezóna jakkoliv,“ přibližuje manažer A-týmu Jiří Sochor. „Chceme mít silný kádr i pro případ, že bychom zůstali ve druhé lize, protože pak by byl postup jednoznačným cílem a zachování fungujících vazeb v týmu by bylo velkým plusem,“ doplňuje.

Univerzál Jakub Matai přišel do Chomutova až v rozehrané sezóně a první tři zápasy odehrál v útoku, aniž by bodoval. Jakmile se zasunul do defenzivy, góly a přihrávky začal sbírat ve velkém. Díky čtrnácti trefám a dvaceti asistencím ve 35 duelech mu patří druhé místo mezi obránci kanonýry a čtvrtá příčka v produktivitě beků celé soutěže. V tuto chvíli zdravotně indisponovaný devětadvacetiletý útočník podepsal dvouletou smlouvu.

Obránce Radek Havel se vrátil do klubu, kde udělal první krůčky na ledě, během letní přestávky a momentálně figuruje na druhém místě týmové produktivity obránců, neboť ve 35 startech pětkrát skóroval a dalších osmnáct gólů pomohl připravit spoluhráčům. Osmadvacetiletý chomutovský odchovanec bude moci rozšířit dosavadních 124 utkání v áčku, v nichž vstřelil sedm gólů a zapsal 31 asistencí, neboť se s klubem dohodl na nové roční smlouvě.

Další místní odchovanec Jakub Chrpa po boku kapitána Viktora Hübla s Františkem Lukeše atakuje čelo pořadí střelců celé druhé ligy. S jednatřiceti zásahy ztrácí na vedoucího Davida Šafránka z Benátek nad Jizerou jen dva góly. Devětadvacetiletý dvojnásobný juniorský mistr republiky má v tento moment v áčku na kontě 162 střetnutí se 109 body (63+46) a v kapse roční smlouvu se stejně dlouhou opcí.