Ohlasy po utkání

„Dal jsem si čínu a hodinku spánku,“ popsal Jakub Zajíček střelecký recept

Napsal 19.02.2023 Eliška Ratiborská
V jedenáctém kole nadstavby A skupiny Západ přivítali Piráti ve speciálních dresech na svém ledě Letce z Letňan. Utkání bylo věnováno chomutovské porodnici, pro kterou nakonec Piráti zvítězili 4:2. Dvě branky si připsal Jakub Zajíček, který navázal na hattrick z předchozího utkání.

Dvacetiletý útočník odehrál utkání pro chomutovskou nemocnici poprvé. „Bylo to super! Přišlo hodně lidí a díky tomu byla skvělá atmosféra. Ještě jsem žádné utkání pro chomutovskou nemocnici neodehrál, tak jsem rád, že jsem tentokrát mohl. Doufám, že se v aukci dresů vydraží co nejvíce peněz, abychom co nejvíce pomohli,“ přál si a chválil i vzhled tematických dresů. 

Letňanům vstřelil hned dvě branky, které náležitě k jedinečnosti utkání oslavil. „Před zápasem jsme se s kluky bavili, že kdyby náhodou někdo z nás dal gól, tak ho oslavíme palcem v puse, tedy dudlíkem nebo pochováme miminko, což jsem udělal já,“ řekl. „Musím říct, že jsem měl z obou opravdu velkou radost, protože pomohly týmu k tomu, abychom utkání dotáhli do vítězného konce,“ lebebil si a pomýšlel i na třetí. „Myslel jsem na hattrick a skoro tam i byl, jenže poslední gól nakonec nemohl být uznán, jelikož Kuba Veselý spadl a byl z toho ofsajd. Mrzí mě to, je škoda, že to nevyšlo. Nicméně bych to pak měl drahé, takže zase tolik to vlastně nevadí,“ smál se.

A jeho recept na góly? „Před tím hattrickovým utkáním jsem se dobře vyspal a najedl, tentokrát jsem to zopakoval a zase to vyšlo. Dal jsem si čínu a hodinku spánku, takže to asi bude tím,“ prozradil. 

Pirátům se doposud proti Letňanům příliš nedařilo, první vítězství si připsali až na čtvrtý pokus. „Myslím si, že celkově nás fanoušci hnali dopředu. Byl to dobrý zápas. Kluci z Letňan jsou mladí a hodně bruslí, což bylo náročné, ale nakonec jsme to zvládli,“ hledal důvody k úspěchu. „Mám radši, když se takhle hodně bruslí, než abych jen nahodil puk a bojoval. Jsem rád, když můžu vymyslet nějakou kličku nebo něco podobného, takže za mě takhle super,“ liboval si.

Chomutovští vstřelili úvodní branku, jenže Letci převrátili skóre na svou stranu. Ve druhé a třetí třetině už ale byli úspěšní jen Piráti. „Gól, který dal Franta Lukeš, nás hodně nakopl a řekli jsme si, že už to ubráníme. Věřili jsme tomu a nakonec, když Roman Chlouba ještě trefil prázdnou bránu, tak se to jen potvrdilo,“ přemítal Zajíček. 

Už na začátku střetnutí byl zraněn obránce Jakub Matai, což dostalo trenéry do nepříjemné situace. „Docela to námi zacloumalo, protože s námi hraje přesilovku. Takže pak místo něj nastoupil Radek Havel, který to odehrál dobře. Musím říct, že jsme zápas chtěli vyhrát i právě pro Kubu,“ přiznal. „Doufám, že to s Chomutovem dotáhneme dál a zahrajeme si tu první ligu,“ uzavřel.