Preview k zápasu

Čtvrtfinále s Baníkem začíná! Piráti sérii zahájí doma ve středu, do Příbrami zajíždějí v pátek

Napsal 21.03.2023 Michal Novotný
Již ve středu 22. března od 17:30 rozehrají svou čtvrtfinálovou sérii chomutovští hokejisté. Narazí na neoblíbeného soupeře z hornického města, se kterým v dlouhodobé části získali ze čtyř zápasů pouze dva body za výhru v prodloužení. Přijďte vytvořit opět skvělou atmosféru ve středu do ROCKNET ARÉNY a v pátek 24. března se přidejte k výjezdu Pirátů na led Příbrami, kde zápas začíná v 18:30.

ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM

PIRÁTSKÉ PLAY-OFF STUDIO ZE ZÁPASU PIRÁTI CHOMUTOV - HC BANÍK PŘÍBRAM

Oba soupeři se probojovali přes osmifinále ve čtyřech zápasech

Chomutov si poradil se sousedním Mostem

V sérii dvou sousedních okresních měst Mostečtí tahali od začátku za kratší konec, a i když se ve třetím zápase svému soupeři vzepřeli a ubojovali vítězství, do čtvrtého zápasu vstoupili favorizovaní Piráti jako uragán a do stavu 5:0 domácí Lvy v podstatě k ničemu nepustili. Sérii pak svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka dovedli i před početnou skupinou svých fanoušků do vítězného konce. Kvůli nemoci Richarda Běhuly naskočil mezi tyče veterán Miroslav Hanuljak, který velkou měrou rozhodující třetí vítězství chomutovských hokejistů podpořil.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 3:5 (0:3, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 42. Šimeček (Písařík), 52. Böhm (Kysela), 60. Böhm (Kýhos, Smolka) – 4. Kostourek (Seemann, T. Svoboda), 6. T. Svoboda (Matai, Chrpa), 6. Hübl (Chrpa, T. Svoboda), 26. Koblížek (Mála, Zajíček), 35. Chrpa (Hübl).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Střely na branku: 23:29.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Chrpa, Hübl, T. Svoboda – Vrhel, Chlouba, Kostourek – Koblížek, Mála, Zajíček – Mežnar, Veselý.

Příbramští otočili sérii s ambiciózním Táborem

Příbramským se ne úplně podařila nadstavba, ve které oproti základní části klesli v tabulce o dvě příčky. S Táborem měli navíc v probíhající sezóně výrazně pasivní bilanci, kdy ze čtyř zápasů jen jednou zvítězili za dva body. V prvním osmifinále na ledě Táborských svěřenci Pavla Marka a Miroslava Hájka navázali na předchozí bilanci a kohouti celkem jednoznačně zvítězili 5:2. Od druhého zápasu už ale bylo všechno jinak. Baník vyhrál všechny tři po sobě jdoucí zápasy, přičemž inkasoval dohromady pouze dvě branky a dokráčel si tak pro postup mezi osm nejlepších týmů druhé ligy. Poslední zápas Středočeši ovládli poměrem 3:0 a nemalou měrou k tomu přispěl skvěle chytající Dominik Šorf.

HC PŘÍBRAM – HC TÁBOR 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Havlín, 57. Hasman (Grubner), 59. Kafka (Saňa).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0.

Sestava Baníku: Šorf – Zdeněk, Zedek, Havlín, Grubner, Šaňa, Vinš, Patzelt – Furch, Bečvář, Brzák, Josefus, Eret, Kafka, Pinkas, Bednařík, Dragoun, Hasman, Šinágl, Gengel.

Statistiky obou soupeřů v dlouhodobé části

ChomutovPříbram
2. místo (97 bodů)pozice5. místo (87 bodů)
214:125skóre198:130
29-3-4-8bilance26-3-3-12
Viktor Hübl 64 (24+40)nejproduktivnější hráčPetr Kafka 78 (34+44)
Jakub Chrpa 32 gólůnejlepší střelecPetr Kafka 34 gólů

Statistiky obou soupeřů v aktuálním play-off

ChomutovPříbram
4 zápasy / 3 vítězstvízápasová bilance4 zápasy / 3 vítězství
16:10skóre14:14
2097 divákůprůměrná domácí návštěva1325 diváků
Viktor Hübl 6 (3+3)nejproduktivnější hráčJosef Saňa 5 (1+4)
Milan Kostourek 3 gólynejlepší střelecPetr Kafka 2 góly

Vzájemným zápasům v probíhající sezóně vévodí Příbram

Oba celky se v aktuálním ročníku střetly čtyřikrát. Třikrát zvítězili hráči Baníku a jen jednou, v prodloužení, urvali výhru Piráti. Poslední zápas mezi oběma rivaly byl zároveň závěrečným soubojem nadstavby. Domácí Chomutov v něm neudržel jednobrankové vedení po dvou třetinách a po brankách Kafky s Gengelem prohrál se Středočechy 3:4.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Němec (Kostourek, Chlouba), 12. Matai (Lukeš, Chrpa), 36. Zajíček (Koblížek, Mála) – 7. Hasman (Kafka, Saňa), 10. Bečvář (Havlín, Furch), 42. Kafka (Gengel, Eret), 57. Gengel (Eret, Kafka).
Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 41:38.

Sestava Pirátů: Běhula – Váchal, Seemann, M. Žižka, Filip, Matai, Němec, Havel – Chlouba, T. Svoboda, Hübl, Vostiňák, Koblížek, Mežnar, Mála, Zajíček, Kostourek, Chrpa, Lukeš.

Jak si vedou Piráti v osobních statistikách v probíhajícím play-off?

Do branky ve třech duelech nastoupil Richard Běhula a daří se mu na výbornou. Disponuje úspěšností zásahů přes 91 % a průměrem 2,35 inkasované branky na zápas. Mezi obránci má zatím tři asistence Jakub Matai. Produktivitu útočníků vede kapitán Viktor Hübl se šesti kanadskými body za tři branky a tři nahrávky. Tři branky a k tomu ještě jednu asistenci má na kontě Milan Kostourek.

brankář útočníkútočník

Richard Běhula

Milan Kostourek

Viktor Hübl
179 odch. minut4 (3+1)6 (3+3)
2,35 gólu/zápas2 tr. minuty6 tr. minut

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov