Preview k zápasu

Chomutov změří síly s dalším druholigovým soupeřem, ve čtvrtek míří do Mostu

Napsal 08.09.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v - Po těžkém souboji s Děčínem zavítají Piráti o dva dny později na led MOSTECKÝCH LVŮ. Svěřenci Kamila Koláčka budou chtít navázat na výborné výsledky z přípravy, ale také zlepšit herní projev z duelu s medvědy. Speciální duel prožije František Mála, jenž v Mostě působil. A také Vladimír Kýhos, jenž chomutovské prostředí velmi dobře zná. Střetnutí startuje v 18 hodin v A-BENET Areně.

S dosavadním průběhem přípravy na druholigovou sezonu mohou být Mostečtí spokojeni. Vždyť v pěti odehraných zápasech hned dvakrát zvítězili, v jednom případě remizovali a dvakrát soupeři podlehli, jednou však až v prodloužení. Lvi se dvakrát utkali s Děčínem a Ústím nad Labem. Jednou přivítali v A-BENET Areně Letce z Letňan, s nimiž se znovu utkají hned v pátek, den po zápase s Piráty. 

Před letošní sezonou udělali Lvi změnu na pozici trenéra. Do role lodivoda mostecké kocábky se z Děčína přesunul chomutovskému fanouškovi známý Vladimír Kýhos. Zkušený trenér se tak v mužstvu potkal se synem a navíc mu v roli asistenta pomáhá Petr Rosol, jehož mají hokejoví příznivci spojeného s nedalekým Litvínovem. 

Z pirátské organizace prožije speciální souboj František Mála, který v dresu soupeře působil v letech 2018 až 2021. Následně se třicetiletý útočník přesunul do ROCKNET ARÉNY. V modrobílém dresu Mostu posbíral sympatický hráč 68 kanadských bodů, když vsítil 38 branek, k nimž přidal 30 přesných nahrávek.  

Soupiska mosteckých Lvů 

Brankáři: Adam Kubík, Lukáš Hosnedl.

Obránci: Daniel Šoustek, Aleš Havlůj, Štěpán Urbánek, Jiří Hoffmann, Michal Steinocher, Jakub Kroupa, Roman Fučík, David Šesták, Tomáš Urban.

Útočníci: Vojtěch Kysela, Pavel Písařík, Milan Böhm, Pavel Smolka, Vladimír Kýhos, Jakub Procházka, Jan Pačan, Ivan Řehoř, Martin Mical, Jakub Zdeněk, Vítězslav Nedrda, Jaroslav Šimeček, Josef Stříbrný, David Drašar, Dominik Brzek.

Chomutov s Děčínem dlouho prohrával, v předposlední minutě vystřelil výhru Kůs 

Svěřenci Kamila Koláčka a Petra Martínka dlouhou dobu s Děčínem prohrávali. Navíc je soupeř častokrát přehrával a pouze díky skvěle chytajícímu Miroslavu Hanuljakovi byli Piráti stále ve hře. Přitom ještě v osmačtyřicáté minutě prohrávali o dvě trefy. Ovšem v následné přesilové hře se Chomutovští probrali, když se s nutnou dávkou štěstí prosadil Jakub Chrpa, na něhož v šestapadesáté minutě navázal druhou trefou v duelu Erik Mežnar. Už to vypadalo, že by střetnutí mohlo dojít do prodloužení, jenomže šestasedmdesát vteřin před koncem se o slovo přihlásil navrátilec do sestavy Jaroslav Kůs, jenž nastavení odmítl.

PIRÁTI CHOMUTOV - HC DĚČÍN 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 30. Mežnar (Kostourek, Mála), 48. Chrpa (Kostourek, Hübl), 56. Mežnar (Hübl, Havel), 59. Kůs (Príhoda, Váchal) – 11. D. Tůma (Faigl, Brož), 33. T. Nezbeda (L. Nezbeda), 42. L. Nezbeda.

Sestava Chomutova: Hanuljak – Seemann, Pavlát, Ferbas, Havel, Petrásek, Váchal – Príhoda, Hübl, Chrpa – Chlouba, Kůs, Koblížek – Mála, Mežnar, Kostourek – Černý.

Divoké střetnutí plné obratů, Most v prodloužení nestačil na Ústí nad Labem 

Divoký zápas se v úterý odehrál mezi Mostem a Ústím nad Labem. Ačkoliv Lvi šli v šesté minutě zásluhou Milana Böhma do vedení a vyhráli úvodní periodu, ve druhé části střílel branky pouze Slovan. Postupně se za něj prosadili Jan Rudovský, Michal Daniel a Radek Prošek. Jenže po další přestávce se obraz hry znovu změnil. Svěřenci Vladimíra Kýhose pár minut po začátku třetiny snížili. Následně kolem padesáté minuty nasázeli Davidu Stahlovi tři branky za 108 vteřin. Mezi střelce se zapsali Jakub Procházka, znovu Milan Böhm a Jakub Kroupa. Most tak obrátil stav na svou stranu a vedl 5:3. Jenže mužstvo z krajského města se nevzdalo, duel dovedlo do prodloužení, které v čase 61:51 rozhodl hostující Radek Prošek. 

MOSTEČTÍ LVI - HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 5:6pp (1:0, 0:3, 4:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Böhm (Kysela), 43. Steinocher (Pačan, Řehoř), 49. Procházka (Kroupa, Urbánek), 51. Böhm (Písařík), 52. Kroupa (Písařík) – 25. Rudovský (Tůma, Roubík), 38. Daniel, 40. Prošek (Trefný, Kučera), 53. Prošek (Trefný), 59. Daniel (Drtina), 62. Prošek (Costa).

Sestava Mostu: Kubík – Šoustek, Havlůj, Urbánek, Hoffmann, Steinocher, Kroupa – Kysela, Písařík, Böhm – Smolka, Kýhos, Procházka – Pačan, Řehoř, Mical.