Ohlasy po utkání

„Chceme to ukončit v Mělníku,“ burcoval po výhře na Hvězdě střelec Tadeáš Svoboda

Napsal 01.04.2022 David Panuška
P r a h a / C h o m u t o v – Tadeáš Svoboda si na ledě pražské Hvězdy zahrál v lajně s Milanem Kostourkem a byl jedním z nejaktivnějších hráčů týmu. Vstřelil branku na 2:2 a pomohl nakonec k cenné, ale těžce vydřené výhře 5:4. „Byl to nejtěžší zápas v sezóně,“ pronesl chomutovský odchovanec po druhém utkání v kvalifikaci.

Piráti sice na Hvězdě vedli, ale domácí celek vstřelil v první třetině tři branky a po dvaceti minutách vedl 3:2. Severočeši však nakonec náročné utkání zvládli a po kupě nevyužitých šancí vyhráli těsně 5:4. „Od začátku na nás vlítli, dohrávali nás a dobře bruslili. My jsme na začátku nebyli úplně stoprocentní. Pak jsme do toho ale vstoupili dobře, jen škoda, že jsme neproměňovali šance,“ pronesl Tadeáš Svoboda těsně po skončení třetího kola kvalifikace.

„Utkání rozhodlo, že jsme do třetí třetiny vlétli, moc prostoru jsme jim nenechali a z našeho napadání si dali tu vlastní branku. Takže to byla naše zásluha,“ dodala chomutovská sedmnáctka.

Tadeáš Svoboda v průběhu první třetiny vstřelil důležitou branku na 2:2, sám před brankou ideálně nastavil hokejku na střílenou přihrávku svého spoluhráče z juniorky. „David Černý mi to hodil do středu a já to předal na Františka Málu. Ten pokračoval křížnou přihrávkou opět na Davida, který střílenou nabídkou našel mě a já jen nastavil hokejku. Naštěstí to tam padlo,“ popisoval po utkání gólovou situaci bratr Matyáše Svobody, který si taktéž zahrál za Piráty, ale gól v chomutovském áčku na kontě zatím nemá.

V sestavě se mladý útočník objevil například s Milanem Kostourkem, který patří mezi nejlepší hráče Pirátů v letošní sezóně, což ostatně ukázal také v prvním duelu kvalifikace s Mělníkem. „Je to s ním určitě jednodušší. Je to skvělý a zkušený hráč, bruslí, má přehled a krásně si to spolu dokážeme vykombinovat,“ řekl chomutovský odchovanec, který si ovšem kvalitu osmaosmdesátky z první dekády jednadvacátého století nepamatuje.

V pražských Vokovicích bylo podle oficiálním údajů 500 fanoušků, minimálně polovina z toho byli příznivci severočeského celku, kteří udělali téměř domácí atmosféru. „Fanoušci jsou skvělí celou sezónu, byli jsme rádi, že jich dorazilo tolik a moc si to s jejich podporou užíváme,“ pronesl Svoboda těsně poté, co dorazil z ledu z druhé děkovačky.

Piráti jsou jen kousek od postupu do vysněné druhé ligy, v tabulce vedou o tři body a je jasné, že pokud v příštím kole porazí Mělník, stanou se jistě postupujícím týmem do třetí nejvyšší soutěže. „Samozřejmě chceme v Mělníku uspět, abychom to měli co nejrychleji za sebou. Na druhou stranu budeme chtít dohrát naplno celou kvalifikaci,“ vyhlíží pirátská naděje předposlední duel kvalifikace severní části na ledě Mělníka, kde se hraje 8. dubna.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov