DOROST - reportáž

Dorost v přímém souboji odsunul Hvězdu a je v čele

Napsala 15.01.2022 Kateřina Kundertová
P r a h a / C h o m u t o v - Piráti vyrazili k osmému kolu nadstavby dorostenecké extraligy do Prahy, kde narazili na Hvězdu. Skóre se v přímé bitvě o čelo tabulky přelévalo ze strany na stranu, až ho Chomutovští díky dvěma využitým přesilovkám ve třetí třetině překlopili na svou stranu. Rozdílový gól zapsal ve formě hrající Daniel Badinka.
N8 so 15.1.2022
HVP
4:5(2:2, 2:1, 0:2)
CHM
Hvězda Praha
Zavoral – Hulej, Bartheldy, Richtr, Mrázek, Kubata, Beňo – Dohnal, Jaroš, Janoušek, Ivanovič, Roule, Niederhafner, Spěváček, Topol, Ducháček
Chomutov
Štěrba – Pašek, Záhorec, Pokorný, Dominik Badinka – Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka

Branky a nahrávky

Hvězda Praha
9. Ivanovič (Dohnal), 17. Ducháček (Spěváček, Hulej), 28. Spěváček (Ducháček, Dohnal), 32. Kubata (Dohnal, Spěváček)
Chomutov
14. Titlbach (Pašek, Dominik Badinka), 19. Pospíšil (Dominik Badinka, Mišovic), 22. Daniel Badinka (Klobouček), 45. Titlbach (Dominik Badinka), 49. Daniel Badinka (Dominik Badinka)

Statistiky

Vyloučení
6:5
Využití
2:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
40:37
Diváci
57
Rozhodčí
Müller – Bernard, Kučera

Shrnutí

O otevření skóre se v Praze postarali domácí a Minja Ivanovič, na něhož však za pár okamžiků odpověděl střelec Adam Titlbach – 1:1. V patnácté minutě Piráti dali Hvězdě první přesilovku, kterou v jejím závěru zužitkoval David Ducháček, ani tentokrát se na chomutovskou reakci nečekalo dlouho, takže po zásahu Jaroslava Pospíšila se šlo do kabin za nerozhodného stavu – 2:2.

Už po dvou minutách prostřední části Daniel Badinka zařídil pro svůj tým první obrat – 2:3. Další průběh vyšel lépe domácím, kteří nejprve srovnali zásluhou svého ofenzivního lídra Vojtěcha Spěváčka a za čtyři minuty po využité početní výhodě Štěpánem Kubatou opět strhli průběžný výsledek na svou stranu – 4:3.

Na začátku třetí třetiny Hvězda darovala Pirátům dvojnásobnou početní výhodu, kterou i přes pouze sedmivteřinové trvání využil Adam Titlbach – 4:4. Ještě před polovinou dějství hráč ve žlutém opět usedl na trestnou, ze které ho nakonec vítěznou brankou vyprovodil Daniel Badinka – 4:5. 

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Získali jsme velice důležité tři body, díky kterým jsme se dostali před Hvězdu, což byl náš cíl vzhledem k tomu, že se chceme v této skupině vyšplhat co nejvýš. Získané postavení se budeme snažit udržet. Jeli jsme v trochu okleštěné sestavě jen se čtyřmi beky, ale podali jsme velmi dobrý bojovný výkon, díky kterému jsme si zasloužili vyhrát. Myslím, že jsme si za vítězstvím šli od začátku, i když první třetina podle mých představ nebyla. Pak jsme se ale rozjezdili a rozhýbali, takže bych řekl, že od druhé třetiny jsme byli trochu aktivnější a lepší.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov