DOROST - reportáž

Dorost přestřílel Třemošnou šťastnou sedmičkou, vsítil gól i vteřinu před koncem

Napsal 13.01.2022 Sabina Nováková
C h o m u t o v - Domácí duel v duchu sedmého kola nadstavby Extraligy dorostu odstartoval po gólové stránce poměrně rychle. Již po necelých čtyřech minutách Piráti vedli o dvě branky. Třemošná během klání dvakrát kosmeticky upravila skóre. Po dobrém vstupu do utkání dobře dopadl i závěr. V poslední minutě Chomutov vsítil hned dva góly, z toho jeden padl vteřinu do závěrečné sirény zápasu!
N7 čt 13.1.2022
CHM
7:2(2:0, 2:1, 3:1)
TRM
Chomutov
Štěrba – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Pokorný, Dominik Badinka – Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka.
Třemošná
Oršulák – Holubec, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Tolar – Matoušek, Kubový, Krištof, Pluhař, Hašek, Uhlík, Horský, Komínek, Buzinkay.

Branky a nahrávky

Chomutov
3. Mišovic (F. Hynek, Titlbach), 4. Daniel Badinka (Klobouček, Vondrášek), 32. Daniel Badinka (Klobouček), 39. Vondrášek (Dominik Badinka, Dautovský), 44. Daniel Badinka (Pašek), 60. Klobouček (Pospíšil, F. Hynek), 60. Titlbach (Mišovic, Dominik Badinka)
Třemošná
21. Komínek (Krištof, Horský), 58. Komínek (Pluhař, Kubový).

Statistiky

Vyloučení
8:6
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:26
Rozhodčí
Valda – Beneš, Povová

Shrnutí

Jako první se do výraznější akce pustili Piráti, pod první střelu utkání se podepsal Dominik Badinka. Ta však nakonec skončila v lapačce hostujícího gólmana. Na palbu Dominika Mišovice byl ale již Michal Oršulák krátký. Kotouč putoval od levého mantinelu přímo mezi betony, čímž došlo k potrestání vyloučení Třemošné – 1:0.

Necelou minutu nato byl chomutovský náskok dvoubrankový. Daniel Badinka tentokrát nezaváhal a po přihrávce Kloboučka střelu zamířil taktéž mezi betony Oršuláka – 2:0. Po nepříznivém vstupu do zápasu se Třemošná dostala do pár šancí, které nakonec změnou stavu neskončily. V osmé minutě jí byla nabídnuta přesilová hra, ale ani ta nebyla využita.

Další oslabení na pirátské straně přišlo ve dvanácté minutě, namísto akce hostujícího kádru v přesile se do šance dostali oslabení domácí. Veškeré snahy zakončil hvizd rozhodčího vzhledem k posunuté brance. Dvojité vyloučení svěřenců Kamila Koláčka pak soka nakoplo. Komínek v kombinaci s Pluhařem trochu zatopili chomutovskému brankáři, jenž nakonec nedovolil jakékoliv zvraty.

Druhá dvacetiminutovka tentokrát začala lépe pro Meteor, který i po ukončení přesilové hry úspěšně zakončil. Davida Štěrbu tentokrát přemohl Václav Komínek, jehož střela z mezikruží propadla pod betonem domácího gólmana – 2:1. V šestadvacáté minutě ve vlastním oslabení jeli Titlbach s Mišovicem směrem na bránu, jejich pokus však protivník zarazil. Za pár vteřin, opět v oslabení, jel Daniel Badinka sám proti Oršulákovi, který mu tentokrát již nedal šanci ho přemoct.

Sám před svatyní se objevil ve třicáté minutě také Stejskal a ozkoušel bekhendový blafák. Michal Oršulák se ale nenechal oklamat. Snahy Pirátů nakonec skončily třetí brankou ve dvaatřicáté minutě, kdy Daniel Badinka přidal na své konto druhý gól ve střetnutí. Jeho rána k tyči zaručila domácím stav 3:1.

Blafák Oršulákovi předvedl i Dorčo Dautovský, ani tady se akce nesetkala s úspěchem. Poté, co skončil během chomutovského oslabení puk za zády třemošenského muže s maskou, sudí rozhodli, že skóre se na světelné tabuli měnit nebude. Náprava tak přišla regulérní trefou, respektive tečí z hole Robina Vondráška – 4:1.

Závěrečná část opět přinesla jako první příležitost Třemošné. Uhlík to proti Štěrbovi zkusil z pravého kruhu. Po vhazování se hra rázem přelila na druhou stranu, kde naopak úřadoval Adam Titlbach. Ani on nebyl úspěšný.

Badinka ve spolupráci s Pospíšilem měli nakročeno k pátému gólu utkání. Po přihrávce Daniela Badinky přes brankoviště ale Jaroslav Pospíšil před prázdnou brankou pouze promáchl. Před Štěrbu se naopak dostal Le Khanh Tran, jenž nenašel správný recept na zvýšení skóre.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě gólový koktejl správně umíchal znovu, již potřetí, hattrickový Daniel Badinka – 5:1. Doposud bekhendové blafáky nahradil Titlbach forhendovým, když se dostal přímo před třemošenského brankáře. Pokus byl sice neúspěšný, ale černou gumu měl pořád ve své moci. Veškeré snahy chomutovské útočníka však zastavila bližší tyč.

Na tyčku zazvonil, s nadějí přidat čtvrtou přesnou střelu, opět Daniel Badinka. Na druhé straně v osmapadesáté minutě došlo ke snížení poměru. K pravé tyči zakončil po náročnější akci a střele z pravého kruhu Václav Komínek – 5:2.

Obdivuhodný závěr předvedli Chomutovští v posledních sedmi vteřinách. Právě sedm vteřin zbývalo, když Šimon Klobouček navýšil z přečíslení dva na jednoho na 5:2. A kdo říká, že vteřinu do konce se již nemůže nic stát, ten se tentokrát mýlil. To osobně vyvrátil Adam Titlbach, jenž obdržel přihrávku před branku a naposledy překonal Davida Oršuláka.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Byl to pro nás těžký zápas, vůbec nám nešly nohy. Nevím čím to bylo, ale těžko jsme se prosazovali. Nelepilo nám to, hokejky nám také nešly. Přestože jsme vstřelili ve finále sedm branek, tak to pro nás bylo hodně náročné.“

Dušan Andrašovský (HC Meteor Třemošná): „Pro nás to byl obligátní start zápasu. Vždy dostaneme dva góly a poté chceme něco dohánět. Samozřejmě nám chybí také trochu kvalita a většinou to již nedoženeme. Celé utkání poté hrajeme solidně, ale jak začneme, tak tragicky skončíme. V poslední minutě, za stavu 5:2, jsme si nechali dát dvě branky a celý ten dojem z relativně slušného utkání si pokazíme v samotném závěru. Inkasovat sedm vteřin do konce po buly ve středním pásmu je škoda.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov