DOROST - reportáž

Dorostenci smetli Třemošnou, hattrickem se blýskl Daniel Badinka

Napsal 14.10.2021 Michal Luxa
C h o m u t o v - Ve skupině Západ Extraligy dorostu došlo na souboj mezi Chomutovem a Třemošnou, který ovládli Severočeši. Už od úvodního buly tahali Piráti za delší konec provazu a postupně navyšovali vedení. Hlavní hvězdou zápasu se stal Daniel Badinka, jenž zaznamenal tři branky, ke kterým přidal ještě dvě asistence. Pět bodů s opačnou bilancí (2+3) zapsal Vojtěch Čihař, který tak rovněž výrazně přispěl ke třetímu vítězství svěřenců Kamila Koláčka s Angelem Krstevem v soutěži.
9.kolo čt 14.10.2021
CHM
8:2(4:0, 3:1, 1:1))
TRM
Chomutov
Perůtka – Pašek, D. Svoboda, Záhorec, F. Hynek, Ibl, Dominik Badinka, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Mišovic, Daniel Badinka, Čihař
Třemošná
Oršulák (31. Smola) – Tolar, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Holubec – Matoušek, Kubový, Krištof, Pluhař, Uhlík, Horský, Komínek, Matějka, Živný, Kačena, Čech

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Čihař (Daniel Badinka, Dominik Badinka), 8. Klobouček (Čihař), 10. Daniel Badinka (Dominik Badinka), 20. Mišovic (Daniel Badinka, Čihař), 24. Čihař (D. Svoboda, Mišovic), 32. Kokman (Dautovský, Žižka), 39. Daniel Badinka (Mišovic), 53. Daniel Badinka (Čihař, Mišovic)
Třemošná
35. Štulc (Komínek), 59. Matoušek (Tolar)

Statistiky

Vyloučení
1:2
Využití
2:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
54:24
Diváci
70
Rozhodčí
Folk – Beneš, Povová

Shrnutí

Téměř v polovině šesté minuty se poprvé měnilo skóre zápasu, když po spolupráci dvojčat Badinkových dostal puk na vrchol brankoviště Vojtěch Čihař, kteří zamířil mezi brankářovy betony – 1:0. Přesně o dvě minuty později zaúřadovali Chomutovští při vlastním oslabení. Výpadem do nepřipravené obrany se prezentoval Čihař, který na sebe navázal obránce a následně našel Šimona Kloboučka, jenž měl už snadnou práci – 2:0.

Ještě před polovinou úvodní periody se mezi střelce zapsal Daniel Badinka, který pohotovým způsobem dorazil pokus bratra Dominika – 3:0. Devětačtyřicet vteřin před první sirénou ujel hostující obraně Daniel Badinka, který si vylámal zuby na Oršulákovi. Tomu puk vypadl, čehož si všiml Dominik Mišovic, který zužitkoval nabídnutou příležitost – 4:0.

Po přestávce Piráti využili také přesilovou hru, když puk zpoza brány putoval mezi kruhy, kde Vojtěch Čihař na nic nečekal a z první poslal černou gumu do branky – 5:0. Dvě vteřiny po polovině zápasu došlo ke změně v brankovišti Třemošné. Ze hry odstoupil Michal Oršulák, naopak branku začal hájit Antonín Smola. Také jeho Severočeši přivítali brankou, kterou v početní výhodě vsítil Tomáš Kokman 6:0. V pětatřicáté minutě se poprvé radovali hostující hráči. Od modré čáry se napřáhl David Štulc, jehož pokus zacinkal o břevno a skončil v síti – 6:1. O čtyři minuty později zrušil signalizovaný icing Mišovic a našel Daniela Bandinku, který se nemýlil  7:1.

Psala se třiačtyřicátá minuta, když byl blízko hattricku Vojtěch Čihař, jenž nastřelil tyč a poté neuspěl ani s dorážkou. O tři minuty později se sám před brankou nacházel Dautovský, jehož bekhendovou střelu zastavil Smola. Osmá branka Chomutova přišla přesně v čase 53:00! Daniel Badinka převzal přihrávku do jízdy, ale napoprvé hostujícího gólmana nepřekonal. Ovšem všiml si volně ležícího puku, jenž už je nasměroval za brankovou čáru a zkompletoval hattrick. O dvě minuty později byl před brankářem Pirátů osamocený Matoušek, jehož bekhendový blafák vychytal právě Perůtka. Minutu a jedenáct vteřin před závěrečnou se zblízka už mezi střelce zapsal zmiňovaný Šimon Matoušek 8:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Body dobré, výsledek dobrý, ale měli jsme hodně nedostatků v obranné činnosti. V první třetině to ještě bylo v pořádku, protože jsme dobře napadali a nedostali se pod tlak. Bohužel od druhé třetiny jsme si i pod dojmem vedení začali dovolovat víc dopředu, jenže to bylo individuální. Když jsme se pak dostali pod tlak, málokomu se chtělo jít do brzdy a zblokovat střelu, protože kluci měli v podvědomí, že vedeme. Soupeř patří mezi slabší, takže náš za tohle potrestal jen dvakrát za zápas, ale úplně spokojení zkrátka nejsme.“

Dušan Andrašovský (HC Meteor Třemošná): „Zápas se mi po vysoké porážce hodnotí těžce. Ukázala se zkrátka kvalita, která nám momentálně schází. Máme mladý tým, se kterým se snažíme pracovat na dovednostech i dalších věcech, ale ten rok nám prostě chybí. Navíc po vysokých porážkách jde dolů i psychika. Chybí nám odvaha a není jednoduché kluky přesvědčit, že můžou hrát s každým. Když soupeř ve třetí třetině nechal odpočívat dva nejlepší hráče, hra se rázem úplně změnila a naši kluci zjistili, že můžou hrát i se silnějším soupeřem téměř vyrovnaný zápas.“