Aktuální zprávy

Piráti odstartovali druhou část přípravy, led proloží i posilovnou

Napsal 02.08.2021 Klub
C h o m u t o v - První srpnové pondělí znamenalo pro seniorský tým úvodní tréninkovou jednotku druhé části přípravy, jejíž součástí už budou také hokejové zápasy. Triumvirátu Petr Martínek, Petr Jíra a Pavel Damašek se hlásil v podstatě kompletní kádr, který strávil na ledové ploše malé haly zhruba hodinu.

Už po uvolnění opatření proti šíření koronaviru vyráželi hráči chomutovského A-týmu na led, který prokládali tréninky na suchu a fotbalovými zápasy. Po zhruba měsíčním volnu se premiérově sešli k pokračování přípravy na krajskou ligu.

I druhá část bude probíhat na suchu, neboť si ji áčko zpestří posilovnou. Hlavní trenér prozradil, že se tak stane před jedním tréninkem na ledě a rovněž naznačil, že v rámci přípravy na získání licence kondičního kouče se na tvorbě tréninků budou podílet Jakub Chrpa s Josefem Rindošem.

Jak už bylo zmíněno, na ledě se proháněl téměř kompletní kádr. Chyběl samozřejmě čerstvě zraněný Roman Chlouba, jehož však Petr Martínek podle vlastních slov čeká ve druhém srpnovém týdnu na ledě. Omluvenku poslali rovněž zkušení Petr Freiberg s Bronislavem Andresem, ti ovšem nikoliv ze zdravotních důvodů. Šéf střídačky zároveň prozradil, že před startem mistrovských bojů přijde o Tomáše Adámka.

Piráti se nyní budou připravovat třikrát týdně, aby byli nachystaní na přátelské zápasy. Jejich série odstartuje ve čtvrtek 12. srpna na ledě účastníka středočeské krajské ligy z Rakovníka, poté už budou následovat pouze druholigoví soupeři a na závěr německý Chemnitz.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov