DOROST - reportáž

Dorostenci znovu nebodovali, s Karlovými Vary dvakrát inkasovali při přesilových hrách

Napsal 24.09.2020 Michal Luxa
C h o m u t o v - K dalšímu duelu přijeli do Chomutova hráči Karlových Varů, kteří si ze severu Čech odvezli tři body. Svěřenci Kamila Koláčka a Angela Krsteva předvedli několik hrubých chyb, a tak se před soupeřem museli sklonit, když prohráli 1:4. Dokonce Piráti dvakrát inkasovali při vlastní přesilové hře, což rozhodlo o osudu střetnutí.
3.kolo čt 24.9.2020
CHM
1:4(1:2, 0:1, 0:1)
KVA
Chomutov
Tuček – Hynek, Frollo, D. Svoboda, Perný, Husinecký, Do. Badinka – T. Šilar, Ekrt, Vostiňák, Titlbach, Mišovic, Mahmutović, Da. Badinka, Novotný, J. Rindoš
Karlovy Vary
Jiskra – Zolnaj, Kočí, Dorot, Havlík, Anton – Šlechta, Kusak, Šmíd, Váňa, Šmajda, Varvařovský, Csabi, Sapoušek, Zeman

Branky a nahrávky

Chomutov
10. Ekrt (T. Šilar)
Karlovy Vary
5. Varvařovský (Šmíd, Váňa), 13. Šmajda (Dorot), 30. Csabi, 57. Šmajda (Sapoušek)

Statistiky

Vyloučení
7:9
Využití
0:1
V oslabení
0:2
Střely na branku
31:28
Diváci
0
Rozhodčí
Dyršmíd – Kokrment, Žižka

Shrnutí

Již ve druhé minutě zápasu se Karlovy Vary nadechovaly k náporu. Nejprve Matyáš Váňa trefil bekhendem soupeře a o pár chvil později mířil znovu do beka Kočí, jehož snažení skončilo kousek vedle pravé tyče. Chomutovští nebrali varování vážně, a tak byli o dvě minuty potrestáni. Za obránce si najel David Varvařovský,  jenž si puk stáhl kolem Tučka do bekhendu a zavěsil pod horní tyčku - 0:1. Téměř v polovině úvodní části bylo vyrovnáno! Jan Ekrt vypíchl kotouč poslednímu hráči Energie a uháněl sám na maskovaného muže, kterého pokořil střelou nad lapačku - 1:1.  

Psala se třinácté minuta, když Západočeši znovu odskočili do vedení. V přesilové hře vystřelil od modré čáry Dorot, jehož zakončení vyrazil domácí brankář do kruhu pro vhazování, odkud se následně nemýlil Samuel Šmajda - 1:2. Při početní výhodě Pirátů předvedl chybnou rozehrávku Perný, a tak autor posledního gólu uháněl na Tučka, jenž vytáhl zákrok betonem. A do třetice Šmajda, který se probojoval k odraženému puku, avšak brankáře Chomutova tentokrát nepokořil. 

Také do druhé třetiny lépe vlétli hostující hráči, vždyť ani ne po minutě hry ujížděl sám na brankáře Adam Csabi. Útočníka Energie dojížděl soupeř, a tak přišlo jen přistrčení puku do brankoviště, Filip Tuček zasáhl betonem. O tři minuty později se po přihrávce přes obránce ocitl u levé tyče Jan Vostiňák, jenž byl příliš blízko a zamířil jen vedle karlovarské svatyně. Na světelné tabuli svítil čas 29:07, když Energie odskočila do dvoubrankového vedení! Po další chybě v chomutovské obraně se puku chopil Adam Csabi, jenž v oslabení zavěsil pod břevno - 1:3.

Těsně po polovině zápasu před brankou Pirátů pracoval Tuček, jehož pokus domácí gólman vyrazil vedle branky. O dorážku se ještě pokoušel Šmíd, avšak při střele byl atakován a kotouč se do prostoru tří tyčí nevešel. V závěru prostřední periody se nejprve před brankou Karlových Varů ocitl Daniel Badinka, jenž v dobré pozici zamířil vedle. Hra se velmi rychle otočila a sám na Filipa Tučka ujížděl Zdeněk Šmíd, jehož bekhendový blafák vystihl právě brankář Severočechů. 

V poslední dvacetiminutovce to byli svěřenci Kamila Koláčka a Angela Krsteva, kteří byli nebezpečnější. Minutu a půl po zahájení poslední dvacetiminutovky orazítkoval pravou tyčku Tomáš Šilar. O tři minuty později se pak představil krásnou akcí Adam Titlbach, jenž obešel soupeře, jenž černou gumu poslal jen do brankového oblouku. O malou chvíli později se znovu cinkalo na brankovou konstrukci. To když Lukáš Novotný trefil levou spojnici tyčí. A když v padesáté minutě neproměnil samostatný únik ani Jan Ekrt, tak bylo o vítězi rozhodnuto. Navíc konečný výsledek ještě stanovil Samuel Šmajda, který využil fatální chyby domácího obránce. Autor gólu si potáhl puk kolem Filipa Tučka a bekhendem zamířil do prázdné brány - 1:4.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Jsme hodně zklamaní, protože jsme nepředvedli vůbec nic. Měli jsme pár šancí, ale góly jsme bohužel nedali. Tady není omluva! Musíme přidat a zlepšit úplně všechno. Začneme od obrany, kde jsme nedůslední a ve středním pásmu chceme hrát hokejíček. Ono nám nezbyde nic jiného, než že to začneme házet o prkna ven, budeme to nastřelovat a přestaneme hrát hokej. Bohužel si kluci nechtějí nechat říct, tak to asi jinak nedopadne. Gratuluji soupeři, který svých šancí využil, i když si myslím, že tutových šancí jsme měli více. Jako trenéři jsme hodně zklamaní.“ 

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Měli jsme docela slušný vstup do zápasu. První třetinu jsme neodehráli vůbec špatně a ve druhé nešla hra podle našich představ. I když jsme paradoxně dávali góly a v zápase jsme využili třech hrubých chyb soupeře. Chomutov zase nebyl schopný naše chyby potrestat. V každém případě to byl vyrovnaný zápas a náš brankář byl tentokrát lepší.“