Mladežnický hokej

TOP 3: Mezi interprety i Češi. 2001ky vybraly nej zápasy minulé sezóny

Napsala 22.06.2020 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Seriál TOP 3 přináší další chomutovskou trojici mládežníků, tentokrát ročník narození 2001 – Dominik Ferbas, Jan Prokop a Peter Lobodowski. Co na pizze všichni vidí, je lepší než české klasiky? Zápasy dělají bitky.

Dominik Ferbas (obránce, 4. května 2001)

Hokejové týmy: Nějaký oblíbený vyloženě nemám.

Nejoblíbenější hráči: V NHL to jsou Filip Hronek a David Pastrňák. No, v Česku asi Víťa Seemann, on by se jinak urazil, kdybych ho nezmínil. (směje se)

Sporty: Samozřejmě hokej s fotbalem, to jsou takový dva hlavní sporty. Jinak teď udělalo velkou díru do světa MMA, který taky rád sleduju.

Vzpomínky: Když jsem byl jako malý, ještě na starém zimáku s A-týmem na zápase. Pak mám dobré vzpomínky na mladší dorost, to byla dobrá parta, takže zážitků máme hodně.

Zápasy: Když jsme v mladším dorostu jako poslední postupující porazili Liberec a postoupili v play-off. Pak asi zápas ve Žďáru nad Sázavou, to byl hodně emotivní zápas, se spoluhráči na to často vzpomínáme. A poslední je nejčerstvější – zápas, kdy jsme v deset lidech porazili Boleslav, kterou jsme v sezoně ani jednou neporazili, to už asi nikdy nezapomenu.

Góly: No tak to je hodně těžký, protože těch gólu mi tam moc nepadá. Ale asi ten v Boleslavi jsem si nejvíc užil.

Spoluhráči: Určitě Erik Mežnar, to je takový můj brácha, který sice minulou sezonu odešel, ale navštěvujeme se, i když je ze Slovinska. Pak už je těžký říct jen dva! Určitě bych musel říct Tomáše Jungvirta s Kryštofem Ouřadou a Dominika Vaňka, pak celou partu v mladším dorostu v čele s Vojtou Güntherem.

Filmy: Snad všechny, kde je Adam Sandler. Nejradši mám komedie jako Prci, prci, prcičky anebo Trestná lavice.

Písničky: Tak těch je hodně, poslouchám snad všechno. Od Ektora, 50 Centa až po Helenu Vondráčkovou, Karla Gotta…

Mobilní aplikace: Já už používám převážně jen Instagram, takže asi jen ten.

Školní předměty: No tak to asi nedokážu vybrat, já tak nějak nemusím nic, ale třeba tenhle rok mi nevadila čeština společně angličtina s němčinou. Možná to bude i tím, že moje skvělá přítelkyně mi s tím pomáhala a nemusel jsem to tolik řešit. To ale neznamená, že je chytřejší než já, to bych to pak furt poslouchal…

Jídla: Nejspíš kuřecí plátek s rýží, to je taková ta klasika. Poslední dobou docela ujíždím na pizze, ale snažím se to omezovat, vím že bych jí tolik jíst neměl. Pak ještě miluju česnečku, kterou dělají v Aréně.

Jan Prokop (útočník, 25. ledna 2001)

Hokejové týmy: HC Oceláři Třinec, Colorado Avalanche a Buffalo Sabres.

Hráči: Martin Růžička, Jaromír Jágr a Nathan MacKinnon.

Vzpomínky: Když jsem tehdy hrál ještě za Kadaň a vyrazili jsme na turnaj do Finska, byla to počítám sedmá třída. Celý turnaj jsme ovládli a přivezli zlato. Sezóna 2018/2019, kdy jsme porazili Slávii a postoupili do semifinále s Třincem, byl to skvělý pocit. Letošní zápas proti Plzni, kdy jsme hráli s poloviční sestavou, a přesto jsme vyhráli vysokým výsledkem.

Zápasy: V Chomutově zápas s osmou třídou proti Manheimu, kdy jsme se na konci zápasu všichni servali. Pak zápas proti Litvínovu, ve kterém jsme dali s Adamem Popelkou dva góly a předháněli se, komu padne hattrick. Nakonec nikomu. (směje se) Poslední bych vybral zápas proti Pardubicím, který byl dost vyhrocený a tři z nás skončili v nemocnici se zlomenými nosy a lopatkou.

Góly: První je ze zápasu proti Spartě, zbývalo pár minut do konce hrací doby a já jsem stihl v oslabení vyrovnat. Další je proti Kometě, kdy jsem posledním gólem zápasu uklidnil hru a my to v klidu dohráli. Poslední je asi proti Litvínovu, dal jsem druhý gól a skoro zaletěl do brány, abych puk stihl.

Hráči: Adam Popelka, Michal Janeček a Kuba Šuráň.

Filmy: Avatar, Harry Potter a Nezlomný.

Písničky: Liar od Camile Cabello, Would I Lie To You – David Guetta, Kabát – V pekle sudy válej.

Mobilní aplikace: Instagram, Messenger a HBO.

Školní předměty: Angličtina, dějepis a tělocvik.

Jídlo: Svíčková, vepřo knedlo zelo a koprovka.

Peter Lobodowski (útočník, 17. května 2001)

Hokejové týmy: Boston Bruins, Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs.

Nejoblíbenější hráči: David Pastrňák a Tomáš Tatar.

Sporty: Hokej, MMA a crossfit.

Zápasy: Vybral bych jenom zápas v Mladé Boleslavi z minulé sezóny, když jsme tam vyhráli v jedenácti lidech.

Góly: Všechny.

Spoluhráči: Dominik Vaněk, Erik Mežnar a Patrick Pech.

Filmy: Avengers: Endgame, Rychle a zběsile, Meg.

Písničky: Strýko Separ – Separ, Sunday Best – Surfaces, Over It – Macklemore.

Mobilní aplikace: Instagram, Spotify a Messenger.

Školní předměty: Zeměpis, tělocvik a dějepis.

Jídla: Pizza, Tikka Masala a palačinky.