Mladežnický hokej

Mládež začala trénovat, díky uvolnění opatření jsou týmy pohromadě

Napsal 13.05.2020 Libor Kult
C h o m u t o v - Druhý květnový týden se rozjely tréninky pirátské mládeže napříč všemi kategoriemi. Mladým chomutovským hokejistům skončila individuální příprava kvůli nouzovému stavu, další uvolnění opatření souvisejících s pandemií koronaviru dokonce umožnila tréninky celých týmů.

„Původně jsme chtěli začít o týden dřív, ale ještě jsme počkali, protože tréninky po skupinkách by byly logisticky náročné,“ říká Petr Jíra. „Teď samozřejmě nějaká omezení stále musíme dodržovat, ale kluci už můžou být pohromadě, což vnímám jako velkou výhodu,“ doplňuje šéf mládeže.

Ten se po odchodu Jaroslava Becka zatím ujal juniorů, ovšem definitivní složení trenérských týmů jednotlivých kategorií nebylo zatím potvrzeno. „Čekáme, jak se vyvine situace kolem áčka, která by ještě mohla některé věci změnit,“ vysvětluje hlavní trenér akademie.

Mužstva zatím budou využívat dostupná chomutovská sportoviště, chybět by neměly ani výběhy do Bezručova údolí. „Necháváme to plně v kompetenci jednotlivých trenérů. My jsme si juniory na začátek otestovali, abychom věděli, jak zodpovědně přistoupili k individuální přípravě, když se nemohlo trénovat společně,“ hlásí sportovní ředitel mládeže.