DOROST - reportáž

Dorostenci po nepovedené třetí třetině prohráli s Pardubicemi

Napsal 27.02.2020 Kateřina Kundertová, Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V devatenáctém kole nadstavbové části ELIOD extraligy dorostu přivítali Piráti na domácím ledě Dynamo Pardubice. V prvních dvou třetinách Piráti drželi se soupeřem krok, v poslední části ale hosté nasázeli pět branek, čímž rozhodli o výhře.
N19 čt 27.2.2020
CHM
3:7(1:2, 1:0, 1:5)
DPA
Chomutov
Ciple – Poch, Frollo, Perný, Husinecký, Kovár, Jenček, Badinka – Spudich, Šugár, Šilar, Czingel, Vostiňák, Čech, Ekrt, Rindoš
Pardubice
Matěcha – Hebek, P. Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, J. Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Štetka

Branky a nahrávky

Chomutov
12. Kovár (Čech, Vostiňák), 37. Spudich, 46. Rindoš (Czingel, Poch)
Pardubice
2. Paleček (Formánek, Špinka), 17. Štetka (Nekvinda, Formánek), 45. Formánek (Hebek), 48. Pavlata (Kloz, Formánek), 50. Hebek (Formánek, Pavlata), 54. Chabada (Formánek), 57. Burda (Paleček)

Statistiky

Vyloučení
12:10
Využití
0:2
V oslabení
1:1
Střely na branku
37:44
Rozhodčí
Knapík – Holada, Kába

Shrnutí

Pardubice vstoupily do utkání velmi rychle, už ve druhé minutě nahození od modré tečoval Adam Paleček – 0:1. Zanedlouho Dominik Pavlata zakončil sólo jenom do tyčky, takže domácí srovnali zásluhou úspěšné dorážky Jakuba Kovára po velké mele v brankovišti – 1:1. V sedmnácté minutě si hosté vzali vedení zpět, v přesilové hře vyšťoural puk zpod brankáře Pavol Štetka – 1:2.

První polovina prostředního dějství se nesla ve znamení nevyužitých šancí – Ondřej Chabada minul prázdnou bránu, Tomáš Šilar nastřelil tváří v tvář gólmanovi tyčku a v podobné situaci selhal i František Formánek. Opět vyrovnaný výsledek stanovili Piráti ve vlastním oslabení, když si nahození Jana Spudicha před branku srazil do sítě východočeský bek – 2:2.

Závěrečné dějství přineslo už v úvodu řadu gólových radostí. Nejprve František Formánek zúročil tlak svého týmu a opět poslal Dynamo do vedení, jenomže za necelou minutu Jan Rindoš prostřelil Lukáše Matěchu nad lapačku – 3:3.

Když už Dominik Pavlata zařídil z těsné blízkosti celkem čtvrté vedení Pardubic, hra se začala kouskovat častými vyloučeními – 3:4. I tak přísun branek ze strany hostů neupadal, ještě v padesáté minutě se ve čtyřech hráčích v poli na obou stranách trefil z prostoru mezi kruhy Tomáš Hebek – 3:5.

Kvůli dalším a dalším strkanicím padly poslední dva góly pokaždé v nestandardním počtu hráčů na ledě. Přesilovou hru využil bekhendovým pokusem Ondřej Chabada, na něhož za pár okamžiků navázal i ve vlastním oslabení Daniel Burka povedenou dorážkou – 3:7.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „V první třetině jsme měli docela dobrý pohyb, kluci se snažili. Druhá třetina nám vyšla, tam to bylo i na střely vyrovnané nebo jsme jich měli možná o trochu více. Chvílemi jsme zkorigovali sestavu na dva útoky. Ve třetí třetině jsme nezachytili nástup a nám soupeř nasypal dva, tři góly a bylo po zápase. Jinak to byl zápas nahoru, dolů, kluci s tím pak chtěli něco udělat a vzniklo pár bitek, ale nikomu se nic nestalo. Bohužel byl soupeř o něco lepší než my.“

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): „Do utkání jsme nastoupili solidně, dali jsme rychlý gól. Bohužel jsme pak neproměnili šance, které jsme vytvářeli a sami jsme si začali dělat problémy u sebe v pásmu. Soupeř hrál rychle, důrazně, tvrdě, dohrával nás, takže jsme s tím měli trochu problémy. Ve třetí třetině jsme začali proměňovat šance a obrátili zápas na naší stranu.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov