Aktuální zprávy

Projekt PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI napíše čtvrté pokračování, tentokrát pomůže interně

24.02.2020 Tisková zpráva
C h o m u t o v - V roce 2017 rozjel chomutovský klub projekt PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI, jehož úkolem a smyslem je každoročně podpořit vybraný projekt místní nemocnice, ocenit zdravotnický personál a vytvořit mezi lidmi pozitivní atmosféru. První tři ročníky byly nadmíru úspěšné a nic nebrání tomu, aby takový byl i čtvrtý. Ten po mamografickém centru, příjmu chirurgické ambulance a rehabilitaci pomůže tentokrát chomutovské interně, na čemž se dohodli zástupci klubu a nemocnice.

Zatímco v předešlých letech se utkání ve speciálních dresech konalo hned v prvním měsíci kalendářního roku, tentokrát došlo k posunu na únor. Čtvrtý ročník projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI se uskuteční v sobotu 29. února 2020 během duelu s jasným lídrem Chance ligy z Českých Budějovic, jehož úvodní buly bude vhozeno v 16 hodin.

PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI

Výtěžek čtvrtého ročníku pomůže interně s vybavením nových ambulancí v budově G

  • 1. nemocnice v Chomutově byla provozována od roku 1855 v Puškinově ulici v místě bývalého sídla Policie ČR.
  • Dnešní nemonice byla otevřena 1. 1. 1908.
  • Po druhé světové válce se na znovuzprovoznění nemocnice podíleli už čeští lékaři, tím prvním v nemocnici byl MUDr. Jan Černý.
  • Prvním poválečným přednostou interního oddělení byl MUDr. Josef Fučík.
  • V březnu 1962 bylo otevřeno interní oddělení ve Vejprtech, v roce 1965 byla interna rozdělena na dvě oddělení – pro muže a pro ženy. V dubnu 1975 byla uvedena do provozu JIP interního oddělení, které bylo po revoluci znovu sloučeno v jeden primariát.

„Přestože se klub nachází v těžké situaci, nechtěli jsme tradici zápasů pro místní nemocnici přerušit. V tomhle jsme měli od začátku jasno,“ uvádí jasně výbor zapsaného spolku jakožto nejvyšší orgán chomutovského hokeje.

Stejně jako v minulosti nastoupí mužstvo k utkání v rámci projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI ve speciálních dresech, které už jsou ve výrobě podobně jako další suvenýry se speciální tématikou. Tentokrát však mají nedočkavci smůlu, neboť musí vydržet až těsně před úvodní vhazování.

„Je nám jasné, že se všichni na podobu dresů těší, ale pro tentokrát chceme, aby byli všichni překvapení až přímo v den utkání,“ říká Marcela Mošnová Dušková. „Nicméně můžeme naznačit, že i letos dresy korespondují s oddělením, jemuž následně pomůže výtěžek aukce těchto speciálních dresů,“ doplňuje obchodní a marketingová ředitelka klubu.

Primáře interního oddělení MUDr. Miroslava Šofra, jenž je společně s náměstkem primátora Davidem Dindou a Stanislavem Mikšovicem duchovní otcem projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI, těší, že ve čtvrtém ročníku půjde výtěžek aukce „jeho“ oddělení. „V současné době dochází k rekonstrukci budovy G, kde nově zřídíme gastroambulaci se čtrnácti lůžky a další ambulace interny D,“ prozrazuje, kam konkrétně pomoc půjde. „Jsem moc rád, že i nové vedení chomutovského hokeje pokračuje v tradici těchto speciálních zápasů. Za celou nemocnici mohu říct, že si toho velice vážíme,“ připojuje ještě jeden z náměstků ředitelky MUDr. Ireny Voříškové.

Fanoušci Pirátů budou mít během nemocničního utkání možnost také udělat něco pro své zdraví. V partyboxu nad fanshopem si totiž budou moci nechat změřit krevní tlak a cukr. „Kdo by si chtěl nechat změřit krevní cukr, měl by přijít co nejvíc na lačno,“ upozorňuje MUDr. Miroslav Šofr závěrem.

Logo čtvrtého ročníku projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI symbolizující kardiologii – jeden z interních oborů, který funguje i v Chomutově