DOROST - článek

„Špatně jsme si rozebírali hráče,“ litoval Tadeáš Svoboda klíčové pasáže čtyři na čtyři

Napsal 12.01.2020 David Panuška
C h o m u t o v - Tadeáš Svoboda byl velkou postavou předehrávky jedenáctého kola nadstavby ELIOD extraligy mezi Chomutovem a Přerovem. Nasbíral čtyři body a dával jednu branku, na body to ale nakonec nestačilo. Kde se vyhrané utkání lámalo?

Pirátský dorost naskočil méně jak čtyřiadvacet hodin po domácí prohře s Havířovem k dalšímu duelu, nyní do ROCKNET ARÉNY zavítal předposlední Přerov. Severočeši byli mnohem lepším a aktivnějším celkem, soupeře dokonce dvakrát přestříleli, vinou nepovedené třetí třetiny ale nakonec se Zubry padly. „Rozhodla jasně hra čtyř proti čtyřem, kde jsme dostali tři branky. Špatně jsme to tam sehráli, a to rozhodlo,“ věděl po utkání talentovaný útočník Tadeáš Svoboda, jenž se v utkání blýskl čtyřmi body. 

„Špatně jsme si rozebírali hráče a nehráli své posty,“ pokračovala dorostenecká sedmnáctka, která na konci roku oslavila narozeniny. Piráti promrhali dvoubrankové vedení, tři branky včetně té vítězné pro hosty inkasovali během jedné minuty, kde se hrálo ve čtyřech na obou stranách.

Svěřenci legendárních hokejistů Petra Jíry a Kamila Koláčka svého soupeře drtili, několikrát dokonce nastřelili brankovou konstrukci anebo je zastavil skvěle chytající brankář Petr Žurek. „Měli jsme obrovskou smůlu a chybělo nám štěstí,“ hlesl smutně po utkání Tadeáš Svoboda.

Šestnáctiletý útočník se v utkání blýskl čtyřmi body včetně jedné branky. Ta byla výstavní, protože si najel před branku a těsně před brankářem poslal puk pod víko. „Rozhodl jsem se na poslední chvíli. Když jsem jel na branku, tak mě napadly čtyři možnosti a nakonec jsem zvolil tu poslední, která naštěstí vyšla,“ popisoval.

Společně s Martinem Pöschlem a Jiřím Kulichem nastupuje Tadeáš Svoboda také za juniorku, do dorostu přijdou jmenovaní hráči hrát jednou za čas. „V juniorce je to rychlejší a moc času nemám, to naopak v dorostu ano. Takže jsem se naučil hrát rychleji kombinačně a mám větší přehled,“ přibližoval po utkání dovednosti, které se ve vyšší kategorii naučil. „Cítil jsem se dobře, často jsem byl na puku, takže za mě dobrý,“ dodal na závěr.