Ohlasy po utkání

„Jsem rád, že jsme odčinili domácí prohru,“ těšilo Nicolase Hlavu po vítězství na Slavii

Napsal 16.11.2019 Libor Kult, David Panuška
P r a h a / C h o m u t o v - Ke druhému duelu po listopadové reprezentační přestávce zajížděli Piráti do pražského Edenu, kde sice jako první skórovala domácí Slavia, ale družina kapitána Tomici přímou bitvu o šesté místo čtyřmi góly otočila. Vítěznou trefu nakonec zaznamenal Nicolas Hlava, jenž ve 37. minutě upravil na 2:1 z pohledu hráčů v bílomodrých dresech. Místní odchovanec potřeboval na gól tři střely na branku, které stihl za 14 minut a 15 vteřin na ledě.

Slávisté vytvořili ze svého stadionu těžko zdolatelnou tvrz, kterou v předchozím klání jako první dobyl českobudějovický Motor. Piráti se tak stali druhým týmem, jenž ve Vršovicích naplno bodoval. „I kvůli fanouškům jsme jednoznačně chtěli odčinit domácí zápas s Benátkama, který jsme prostě a jednoduše posrali. Jsme rádi, že se to díky parádnímu týmovému výkonu povedlo,“ liboval si Nicolas Hlava po závěrečné siréně.

Na rozdíl od úvodního střetnutí po Karjala Cupu Chomutovští svého soka přestříleli a vylepšili i zakončení. Důrazný útočník však viděl důvody úspěchu i jinde. „Hráli jsme, co jsme si řekli. Chodili jsme do těla, vyhrávali souboje, blokovali střely, šli s pukama do brány a konečně jsme dali nějaké góly, což byl náš největší kámen úrazu,“ chrlil ze sebe.

Svěřenci Martina Štrby díky vítězství odskočili Slavii na čtyři body a posunuli se v tabulce o jednu příčku na páté místo díky lepšímu skóre než Vsetín, jež má na kontě rovněž 42 bodů, což je osm kol před koncem první části o devět víc než devátá Jihlava. „Pro nás je každý zápas do konce první části důležitý. Potřebujeme každý bod, pokud chceme zůstat v osmičce a hrát pak s TOP týmy,“ líčil Nicolas Hlava.

„Jeli jsme na Slavii s tím, že zjednodušíme hru, budeme dohrávat souboje a půjdeme s pukama do brány,“ částečně zopakoval pokyny, které na soupeře platily. Chomutovský rodák zároveň neopomněl pochválit brankáře Pavláta i celý tým. „Myslím, že rozhodl Domino,“ vypálil bez váhání.

„Chytá neskutečně a nebojím se říct, že je to nejlepší gólman v Chance lize. Předvádí neuvěřitelné věci, což musím zaklepat,“ chtěl nic zakřiknout. „Důležitý byl i týmový výkon, který začíná u gólmana a jde dál do pole přes obránce k útočníkům. Když to tak je, vypadá to úplně jinak,“ lebedil si.

Nicolas Hlava zaznamenal třetí přesný zásah v základní části aktuálního ročníku Chance ligy a poprvé se jednalo o vítězný gól. „V první chvíli jsem chtěl střílet hned od mantinelu, ale gólman se vrátil rychle do brány. Tak jsem vzal puk, objel bránu, dostal jsem se do kruhu a vystřelil z otočky,“ popisoval.

„Naštěstí to tam tentokrát propadlo, protože už předtím jsem jel zase sám na bránu. Zaplať pánbůh, že mi tam konečně něco spadlo,“ ulevilo se členovi třetímu útoku. „Doufám, že nám to tam teď bude padat co nejvíc i proto, abychom co nejvíc pomohli malému Davídkovi,“ zmínil listopadovou akci, již sám inicioval a v níž znamená každý gól pomoc.

Fanklub Pirátské srdce uspořádal do hlavního města výjezd, díky němuž Piráti slyšeli velmi hlasité povzbuzování. „Potěšilo nás, kolik lidí přijelo. I kvůli nim jsme chtěli vyhrát, protože nás podporovali opravdu hodně,“ děkoval Nicolas Hlava na dálku. „Sám jsem klukům říkal, že jsme tady doma,“ usmíval se. „Fanouškům patří obrovský dík za to, kolik jich dorazilo a jak nám pomáhali,“ uzavřel.