DOROST - reportáž

Dorostenci zvládli přestřelku, vykradli lídra z Karlových Varů

Napsala 16.11.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti překvapili v šestnáctém kole ELIOD extraligy dorostu karlovarskou Energii, a odčinili tak ztracenou bitvu proti Rytířům. Chomutovští na západě Čech třikrát prohrávali, ale díky třem gólům v řadě strhli výhru na svou stranu. Na tři zásahy svého týmu přihrál Jan Spudich, vítěznou branku obstaral Lukáš Novotný.
16.kolo so 16.11.2019
KVA
4:5(2:1, 1:3, 1:1)
CHM
Karlovy Vary
Maleček (28. Kubát) – Bulka, Dorot, Hohl, Sýkora, Vogel, Houdek – Šmajda, Šlechta, Černý, Kupčo, Botoš, Príhoda, Matas, Pastor, März, Galla, Bubanec, Varvařovský
Chomutov
Bajgar – F. Döring, Frollo, Kovář, Perný, Poch, Rykl – Čech, Pavlák, L. Koblížek, Jan Rindoš, T. Šilar

Branky a nahrávky

Karlovy Vary
1. Černý (Bulka), 9. März (Matas, Pastor), 26. Botoš (Bulka), 55. Bulka (Matas, Príhoda)
Chomutov
7. Jenček (Novotný), 25. Šilar (Spudich, Rindoš), 28. Perný (Spudich, Šilar), 37. Vostiňák, 52. Novotný (Spudich)

Statistiky

Vyloučení
1:6
Využití
1:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
36:21
Diváci
56
Rozhodčí
Kosnar – Matys, Hanák

Shrnutí

Do utkání vstoupila mnohem lépe Energie, David Černý už po půl minutě otevřel skóre utkání – 1:0. Zanedlouho sice srovnal Radek Jenček, na něhož však za osmdesát vteřin odpověděl Lukáš März, takže domácí opět vedli – 2:1.

Druhá třetina vyšla mnohem lépe Chomutovu. Na srovnávací gól Tomáše Šilara měli Západočeši opět rychlou odpověď, po necelé minutě se trefil Jan Botoš – 3:2. Pak už skórovali jenom svěřenci Petra Jíry a Kamila Koláčka.

Nejprve Dominik Perný vyhnal Štěpána Malečka z branky, kde ho nahradil Matěj Kubát, o obrat se postaral Jan Vostiňák ve vlastním oslabení – 3:4.

Ve třetí třetině vstřelil nakonec vítěznou branku Lukáš Novotný, jenž se trefil poprvé v sezóně – 3:5. Finální podobu výsledku dal domácí Kryštof Bulka v početní výhodě – 4:5

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov