Mladežnický hokej

Souhrn mládeže: Dorost má jistotu extraligy, junioři díry v sestavě. Jak si vedou žáci?

Napsala 05.11.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - V akademii se lépe daří dorostencům, kteří už čtyři kola před koncem základní části mají jistou extraligu i do příští sezóny. Junioři i s dírami v sestavě hájí v celorepublikové konkurenci třináctou příčku. Oba týmy starších žáků jsou na bedně, mladší žáci ve svých skupinách vedou.

Junioři jsou v turnaji O Pohár DHL třináctí (U20)

Chomutovská dvacítka přečká listopadovou reprezentační přestávku na třináctém místě, kde ji drží jednadvacet bodů. Z poslední čtyřzápasové série venku si odvezla pět bodů i díky vynulování Litvínova ve velkém derby.

Klíčovou postavou mužstva je brankář Richard Běhula, který si drží úspěšnost zákroků nad 93 procenty. V poli však musí trenéři Jaroslav Beck a Jan Brychta plnit mezery, jelikož obránci Vít Seemann a Jakub Štochl nastupují pravidelně za A-tým. Do útoku své kategorie vůbec nezasáhl Stanislav Vrhel, šance v dospělém hokeji se chopil i aktuálně zraněný Jakub Veselý.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Miroslav Dani (8+6), Josef Koláček (2+9) a Denis Zeman (3+5).
Brankáři: Richard Běhula (93, 29 %) a Martin Altrichter (93,33 %).
Nejlepší v hodnocení účasti na ledě: Vít Seemann (+9, -4).
Nejtrestanější hráč: Denis Zeman (41 tr. minut).

Dorostenci těžký řez extraligou přežijí (U17)

Chomutovský tým do sedmnácti let vstoupil do reprezentační přestávky se sérií sedmi výher v řadě, kdy si vyšlápl třeba na Plzeň nebo Spartu. Hlavně díky tomu jsou aktuálně svěřenci Petr Jíry a Kamila Koláčka na třetím místě západní skupiny, což jim už nyní zaručuje jistotu nejvyšší soutěže do dalšího ročníku.

Po přestávce čekají dorost ještě čtyři zápasy v základní skupině, pak se spolu s dalšími týmy na základě postavení v tabulkách srovnají do skupiny ‚O pořadí v play-off‘.

1. část – Tři desetičlenné skupiny, které nedlouho po přestávce skončí.

2. část – Pirátů se týká už jistě skupina ‚O Pořadí v play-off‘, ve které se utkají dvoukolově s družstvy umístěnými na 1.–6. místě ostatních skupin (tj. skupiny Střed a Východ, 24 utkání). V této části soutěže se Chomutovu započtou výsledky z 1. části pouze s družstvy, která s ním také postoupila.

3. část – Týmy umístěné na 1.–16. místě postoupí do ‚Play-off o účast na závěrečném turnaji‘, kde se utkají vyřazovacím způsobem od osmifinále na dva vítězné zápasy. Čtyři nejlepší postoupí na závěrečný turnaj o titul mistra České republiky. Celky po druhé části umístěné na 17. a 18. místě mají po sezóně.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Jiří Kulich – nejlepší střelec extraligy – (19+12), Tadeáš Svoboda (8+11), Dominik Pavlák (4+10).
Brankáři: Lukáš Malant (90,20 %) a Matyáš Bajgar (80,56 %).
Nejlepší v hodnocení účasti na ledě: Martin Pöschl (+24, -6).
Nejtrestanější hráč: Dominik Perný (45 tr. minut).

Piráti v lize starších žáků drží třetí místo (U15)

Chomutovští do patnácti let aktuálně hájí třetí příčku ústecké skupiny za Litvínovem a kladenskými Rytíři, s nimž utrpěli všechny porážky. Z deseti zápasů Piráti šestkrát odešli s plným bodovým ziskem, jednou s remízou a třikrát se svěšenými hlavami.

Na pozitivním skóre 77:30 se největší měrou podíleli Adam Titlbach a Tarik Mahmutovič oba s patnácti góly. V obraně září Dominik Badinka, druhý nejproduktivnější hráč týmu hlavně díky přesným přihrávkám.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Adam Titlbach (15+8), Dominik Badinka (8+14) a Tarik Mahmutovič (15+5).
Brankáři: Matyáš Hrůza (85,98 %) a Alexandr Perůtka (88,17 %).
Nejtrestanější hráč: Dominik Mišovic (12 tr. minut).

Žáci do čtrnácti let jsou třetí (U14)

Osmáci Chomutova jsou po osmi odehraných zápasech na třetí příčce, kde ztrácí pouze na Bílinu a Litoměřice. Piráti pětkrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli s celkovým skóre 38:30.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Vojtěch Čihař, který válí i proti o rok starším hráčům a zatím si drží jeden a půl bodu na utkání. Obranu řídí Nick Zeman, mladší bratr Denise, s pěti kanadskými body.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Vojtěch Čihař (6+6), Matěj Kalvoda (6+5), Patrik Šafařík (5+4).
Brankáři: David Štěrba (87,13 %) a Lukáš Balík (87,22 %).
Nejtrestanější hráč: František Straka (18 tr. minut).

Mladší žáci do třinácti let vládnou skupině (U13)

Piráti odehráli zatím deset zápasů, ve kterých nepoznali chuť porážky. To všechno se skvělým skóre 105:39! Největší porci gólů – osmnáct – odneslo PZ Kladno. Produktivitu táhnou s neuvěřitelnými čísly Barnabáš Novák a David Sedláček.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Barbnabáš Novák (10+31), David Sedláček (22+17) a Filip Nastoupil (13+16).
Nejtrestanější hráč: Daniel Steklý a Darnabáš Novák (oba 12 tr. minut).

Nejmladší žáci vedou pouze díky skóre (U12)

Liga mladších žáků D má skupinu vůbec nejvyrovnanější, první tři celky mají čtrnáct bodů a jsou srovnané pouze podle skóre. To mají nejlepší Piráti, za nimiž jsou Louny a Litvínov s jedním zápasem k dobru.

Na skvělém skóre 109:28 se největší měrou podíleli útočníci Filip Novák s Oliverem Kharboutlim a obránce Pavel Kůrka.

Zápasy »

Tabulka »

Nejproduktivnější trio: Filip Novák (22+12), Oliver Kharboutli (21+11) a Pavel Kůrka (10+10).
Brankáři: Lukáš Geist (82,14 %) a Tadeáš Adam (82,5 %).
Nejtrestanější hráč: Filip Novák (12 tr. minut).

Fotografie: Ronald Hansel, Juniorský hokej.