Aktuální zprávy

Další novinky: Novic Doktor, Klíma do konce sezóny, Hlava v Chomutově a Veselý se smlouvou

19.10.2019 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Po podpisu profesionální smlouvy se Stanislavem Vrhelem přichází další novinky týkající se kádru pirátského A-týmu. Klub uplatnil opci na Lukáše Klímu, jehož smlouva nyní platí do konce sezóny. Status se mění u Nicolase Hlavy, jenž bude pravidelně nastupovat a trénovat pod vedením kouče Štrby. Jakub Veselý podepsal s klubem profesionální smlouvu a pirátský dres už v Havířově poprvé oblékne útočník Jakub Doktor.

Devětadvacetiletý Lukáš Klíma se hned po příchodu z Kadaně zařadil mezi důležité hráče, což dokládají i čísla. V osmi chomutovských duelech šestkrát skóroval a přidal tři asistence. Dvě trefy navíc byly vítězné, což je společně s Petrem Stloukalem nejvíc z aktuálního kádru.

„Lukáš jasně potvrdil, proč jsme ho angažovali. Prodloužení spolupráce pro nás bylo jasnou volbou,“ vysvětluje sportovní manažer Vladimír Hudáček, proč klub nečekal až do konce října a dohodl se s hráčem v předstihu.

Pětadvacetiletý Nicolas Hlava v probíhající sezóně poprvé nastoupil za Piráty v rámci střídavých startů z Karlových Varů, odkud nyní bude v Chomutově hostovat do konce sezóny se střídavými starty do nejvyšší soutěže, kde může nadále nastupovat za Energii. Místní odchovanec na sebe nejvíc upozornil v duelu s tehdejším lídrem z Poruby, k jejímuž skalpu pomohl gólem a čtyřmi přihrávkami.

„Nick u nás bude hrát i trénovat. Když budou Vary potřebovat, nastoupí za ně. Jsme rádi, že se vrátil domů, ale zároveň mu umožníme, aby naskočil i v extralize, když bude mít možnost,“ říká šéf sportovního úseku na adresu majitele zatím sedmi bodů v základní části Chance ligy (2+5).

Devatenáctiletý Jakub Veselý naskočil do prvního seniorského mistrovského duelu 7. října před chomutovskými fanoušky s Litoměřicemi a hned o dva dny později v ROCKNET ARÉNĚ s Porubou premiérově skóroval. Nyní podepsal svou první profesionální smlouvu. „Chceme dát našim mladým hráčům jasný signál, že si mohou smlouvu vybojovat. Záleží jen na nich,“ uvádí sedmačtyřicetiletý funkcionář.

Dvaadvacetiletý Jakub Doktor pocházející z Jindřichova Hradce vstoupil do seniorského hokeje v sezóně 2016/2017 v Českých Budějovicích, v jejichž dresu 21. ledna 2017 v Mostě poprvé mezi dospělými vstřelil gól. V aktuální základní části si ve Vsetíně připsal osm startů a jednu asistenci.

V předchozí sezóně nastoupil odchovanec jihočeského hokeje proti Pirátům v baráži za Motor a zapsal ve vzájemných kláních dva přesné zásahy s asistencí. „Kubu chtělo víc klubů Chance ligy, my jsme o něj stáli i kvůli větší marodce v útoku. Zatím jsme se domluvili do konce kalendářního roku, ale máme možnost opce do konce sezóny,“ přibližuje Vladimír Hudáček s tím, že v dohledné době dojde také na změny směrem z kádru. „Někteří hráči nenaplňují naše očekávání, což budeme řešit,“ uzavírá sportovní manažer.

TOP foto: Martin Vojtěch Víta (www.hc-vsetin.cz)

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov