JUNIOŘI - reportáž

Junioři ztráceli dva góly, ale Motor nakonec přetlačili v nájezdech

Napsal 18.10.2019 Libor Kult
C h o m u t o v - Po pauze vyplněné akcí národního týmu do 18 let se opět naplno rozjel turnaj O Pohár DHL. V rámci 11. kola přivítali svěřenci Jaroslava Becka s Janem Brychtou v ROCKNET ARÉNĚ českobudějovický Motor, který po první třetině vedl o dva góly. Prostřední dějství ale patřilo mladým Pirátům, kteří srovnali. Když na přelomu normální hrací doby a prodloužení Chomutovští ubránili pětiminutové oslabení, urvali druhý bod v nájezdech i díky Peteru Lobodowskému, jenž proměnil ten rozdílový.
11.kolo pá 18.10.2019
CHM
3:2sn(0:2, 2:0, 0:0 - 0:0 - 1:0)
CEM
Chomutov
Běhula – Šuráň, Seemann, D. Zeman, J. Ludvík, D. Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Prokop, Jaroš, Veselý, Berčík, Janeček, Koláček, Lobodowski, Pech
Č. Budějovice
Dvořák – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Pigl, Hrubec, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

Branky a nahrávky

Chomutov
25. Dani (Veselý, Šuráň), 28. Šuráň (Koláček, Dani), rozhodující nájezd Lobodowski
Č. Budějovice
4. Janoch (Hrubec, Krcho), 13. Silný (Čížek, Schwartz)

Statistiky

Vyloučení
4:2
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:53
Diváci
112
Rozhodčí
Jaroš – Ondráček, Špůr
Vyšší tresty
Janeček (Chomutov) trest ve hře

Shrnutí

V úvodu střetnutí byli aktivnější Jihočeši. Na sklonku třetí minuty vystihl Běhula blafák Matouška, jemuž se navíc v brusli zapříčila hokejka domácího brankáře. Ten za další minutu už kapituloval poté, co Jan Janoch přesně trefil křiznou přihrávku z pravé strany a přesouvající se Běhula byl na jeho pokus krátký – 0:1. Ještě před polovinou třetiny maskovaný Pirát sáhl holí do přihrávky, která v přečíslení tři na jednoho směřovala přes jeho brankoviště.

Když Chomutovští zvládli bez úhony první oslabení utkání, mohl vyrovnat Prokop, jenže ten ve 12. minutě sám před Dvořákem přestřelil. O necelou minutu později přišel trest v podobě dalšího gólu Českých Budějovic. Čížek našel zpoza branky mezi kruhy najetého Michala Silného a ten se z ideální pozice nemýlil – 0:2. Závěrečnou pětiminutovku třetiny odstartoval nepříjemný moment, při kterém zůstal na ledě ležet Doktor, ale po zásahu zdravotnice odjel na střídačku po svých. Závěrečnou šanci prvního dějství měl Prokop, avšak z mezikruží pálil jen do hostujícího gólmana.

Rovněž prostřední část patřila na startu mladíkům Motoru, kteří však nevyužili přesilovku a pykali za to. V polovině 25. minuty zhatil Šuráňův obranný zákrok přečíslení Jihočechů, čehož po Veselého přiťuknutí ve středním pásmu využil Miroslav Dani střelou z levého kruhu na vzdálenější tyč – 1:2. Za pár chvil vychytal Běhula osamoceného Masopusta, což spolu s českobudějovickým faulem položilo základ vyrovnání Pirátů ještě před polovinou střetnutí. V početní výhodě se totiž Koláček mezi kruhy neukvapil a ještě posunul puk Jakubu Šuráňovi, jenž bez problémů trefil odkrytou část branky – 2:2.

Půlku zápasu orámovaly zajímavé situaci na obou stranách kluziště. Nejprve Veselý z hodně ostrého úhlu netrefil odkrytou branku, následně Krcho jen o milimetry minul levou tyč Běhulovy branky a nepotrestal tak minelu v domácí rozehrávce. Na sklonku třetiny ještě Prokop neskóroval v přečíslení po žabce Janečka, před Běhulou pak byla nepříjemně tečována rána Silného. Když ani napočtvrté v dobré pozici neuspěl Prokop, zůstal stav po čtyřiceti minutách hry nerozhodný.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky vzal Koláček v přečíslení dva na jednoho zodpovědnost na sebe, jenže Dvořáka nepřekonal. Ve 48. minutě nepotrestal chybu v chomutovské rozehrávce Doktor jen díky přesnému zákroku Běhuly, který o devět minut později vychytal i před brankou osamoceného Masopusta, k němuž doputoval puk od zadního mantinelu.

Krátce poté přišel zkrat Janečka, jenž dostal za oplácení trest ve hře, takže Jihočeši měli na přelomu normální hrací doby a prodloužení k dispozici pětiminutovou přesilovku, která byla v nastavení ve čtyřech proti třem. Ovšem neskórovali. V poslední vteřině prodloužení ještě Běhula nepropustil bekhend Silného, takže došlo až na nájezdy. První série přinesla gól na obou stranách, pak už mířili přesně jen Piráti, jejichž brankář už neinkasoval. Rozdílový nájezd proměnil ve druhé sérii povedeným forhendovým blafákem Peter Lobodowski – 3:2. Piráti tak zapsali druhé domácí vítězství a znovu za dva body.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Chtěli jsme tři body, protože jsme hráli doma. Věřili jsme, že vstoupíme do utkání nekompromisně a přeneseme si výkony z venkovních duelů. Jenže jsme předvedli hrůzostrašnou první třetinu, kterou jsme přežili jen díky Běhulovi. Po důrazném pohovoru se mančaft probudil a srovnali jsme hru. Třetí třetina byla zrcadlová oproti první. Šance jsme si vytvářeli my, ale soupeře podržel gólman jako nás v prvním dšějství. Pak přišla příšerná záležitost Janečka, která do hokeje nepatří a kterou budeme řešit. Klobouk dolů před kluky, kteří odbránili pětiminutové oslabení, i před těmi, kteří proměnili nájezdy. Za výhru jsme rádi, ale domácí zápasy pořád nejsou z naší strany to pravé ořechové.“

Jiří Hanzal (HC Motor České Budějovice): „Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili. Všechny čtyři lajny plnily, co měly. Chomutov jsme k ničemu moc nepustili a zaslouženě jsme třetinu vyhráli 2:0. V šatně jsme si říkali, ať hrajeme pořád stejně a nestane se nám co v jiných zápasech. Bohužel si teď musíme říct, že druhé třetiny zkrátka neumíme. Třetí třetina byla rozkouskovaná, my jsme měli dát gól v dlouhé přesilovce. Celkově bych řekl, že se body rozdělily zaslouženě.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov