Aktuální zprávy

Zpátky do lavic! Piráti vyrazili na ZŠ Hornická

Napsal 11.10.2019 Libor Kult
C h o m u t o v - Je všeobecně známo, že drtivá většina pirátského potěru navštěvuje chomutovskou 7. základní školu v ulici Hornická. V tamních třídách se najde i spousta malých fanoušků místního klubu, ke kterým patří i třeťák David. Právě do jeho třídy v minulosti vyráželi junioři a druhý říjnový pátek se přidali i zástupci A-týmu Martin Rýgl s Janem Rudovským

Pirátský předvoj udělali už o den dříve mladíci z juniorského týmu Luboš Dospěl a Denis Zeman, který shodou okolností proti Porubě poprvé skóroval v seniorském hokeji. Přestože David potřebuje schodolez, chodí do třídy s vrstevníky, kteří hrají hokej. Jeho snem je být hokejovým trenérem, protože aktivně se nejrychlejší kolektivní hře světa kvůli zdravotním potížím věnovat nemůže.

On i jeho spolužáci si na Martina Rýgla s Janem Rudovským připravili zvídavé otázky. Mimo jiné zazněly oblíbené i neoblíbené týmy z NHL, oba hráči také prozradili, co rádi jí a dokonce si vyzkoušeli i orientaci na mapě České republiky, když ukazovali, odkud pochází a kde žijí.

Nechyběly ani rady pro malé hokejisty stejně jako povzbuzení, aby navázali na současná působení odchovanců či dlouholetých hráčů v nejslavnější soutěži světa. „Ve školní lavici jsem hodně dlouho neseděl,“ přiznává Martin Rýgl s úsměvem. „Bylo to hrozně fajn. Překvapilo mě, jaké otázky děti napadly,“ doplňuje jej Jan Rudovský.

Oba aktuální marodi mimo jiné prozradili zatím nejhorší zranění kariéry a zhruba po hodině se chystali školu opustit, jenže odchod se protáhl, neboť jim cestu zatarasily děti lačnící po podpisech. „Snad se na nás rodiče nebudou zlobit, až uvidí ruce dětí,“ usmívá se Martin Rýgl v narážce na autogramy přímo na kůži.

Kdo je tady všechno hokejista?

Tak to jsme tady správně! Ještě pozornost pro dámy a můžeme začít.

Na základní školu v ulici Hornická vyrazili zranění Jan Rudovský a Martin Rýgl.

Zapadli by?

Poslední otázky...

Ale no. Kdo se to tam vzadu směje...

Nejprve donesli žáčci 3.B papíry, pak ruce i flašky. ↓

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov